Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fik karantæne for kontroversiel "ulvehilsen": Nu bliver han hædret med statue

Merih Demiral med den specielle "ulvehilsen" under EM
Merih Demiral med den specielle "ulvehilsen" under EMRichard Sellers/Sportsphoto/APL / Mary Evans Picture Library / Profimedia
Den tyrkiske midtstopper Merih Demiral fik efter EM-sejren over Østrig karantæne af UEFA for at vist et tegn, som knyttes til nationalister og højreekstremisme. Nu hyldes han med en statue i hjemlandet.

Efter at have scoret to mål mod Østrig blev Demiral stående på banen med hænderne i vejret, hvor han dannede ulvesymboler med begge hænder.

Ifølge Der Spiegel beskriver den tyske sikkerhedstjeneste håndsymbolet som nationalistisk, højreorienteret og ekstremistisk. Årsagen er, at den er knyttet til den tyrkiske fundamentalistiske gruppe "De grå ulve".

Organisationen har været ulovlig i Østrig siden 2019, hvor gestusen er ulovlig.

Det Europæiske Fodbold forbund (UEFA) idømte ham to kampes karantæne - til stor frustration for de tyrkiske myndigheder og fans.

I Berlin demonstrerede tyrkiske tilhængere deres utilfredshed med beslutningen ved at vise ulvehilsenen inden kvartfinalen mod Holland.

 

Nu vil borgmesteren i den lille nordtyrkiske by Bolu, Tanju Özcan, hædre den tyrkiske landsholdsspiller med en statue, hvor han laver den kontroversielle ulvehilsen. 

"Gestusen er ikke et symbol for medlemmer af National Action Party (MHP) eller idealister. Det er en stor løgn", siger Özcan, der mener, at symbolet har været brugt i flere hundrede år af forskellige tyrkiske grupper.

"Det er et symbol på det at være tyrker og den tyrkiske verden. Derfor accepterer jeg ikke, at det er symbolet på en gruppe."

Demiral udtrykker taknemmelighed over for borgmesteren for statuen på sin Instagram-konto:

"Statuen, som repræsenterer vores borgere med hjerter, der banker for månen og stjernerne (flaget), er både en stor ære for mig og det mest konkrete udtryk for stoltheden over at være en del af mit smukke land", skriver Demiral.