Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Flashscore kårer de bedste ved EM: Spanien og Tyrkiet med mest hæder

Lamine Yamal fik to priser
Lamine Yamal fik to priserReuters
Efter en måneds fodbold i Tyskland er EM 2024 slut, og Spanien slog England i finalen og vandt sin fjerde titel. Nu har vores skribenter fra hele verden sagt deres mening om turneringens bedste og værste.

Vores Flashscore-team har stemt om deres yndlingsøjeblikke i turneringen - her er resultaterne.

Turneringens hold: Spanien

Der er ingen overraskelser i vores første valg - Spanien vandt ikke kun EM, men spillede også den bedste fodbold og slog værterne Tyskland og VM-finalisterne Frankrig på vejen.

Under Luis de la Fuente spillede de offensiv og direkte fodbold, og ingen kunne røre dem undervejs. Hele 93,3 % af vores skribenter stemte på dem, og det er helt sikkert en beslutning, som ingen kan være uenige i.

Turneringens spiller: Lamine Yamal

Det smukke ved turneringsfodbold er de fortællinger, der bliver vævet undervejs. Ikke mange ville have sagt, at teenageren Lamine Yamal ville blive showets stjerne, men han spillede over al forventning i Spaniens titeljagt, hvor han førte an sammen med Nico Williams og skabte magiske øjeblikke gennem hele turneringen.

Med en så stærk præstation vil han utvivlsomt lede Spanien i mange år fremover.

Ved siden af ham kommer Dani Olmo, som på trods af, at han først startede senere i turneringen, blev stemt ind som nummer to af vores skribenter, mens Fabian Ruiz endte som nummer tre - hvilket viser dybden på Spaniens hold.

Turneringens mål: Lamine Yamal mod Frankrig

Yamals mål mod Frankrig, som nu har vundet flere priser, var et af turneringens mest bemærkelsesværdige øjeblikke. Hans skud fra distancen fandt det eneste sted, hvor han kunne slå Mike Maignan og udlignede for Spanien, efter at de havde været bagud med et mål.

Det var hans første mål i en stor turnering, og der har ikke været nogen bedre.

Målet fik næsten 47 % af stemmerne, mens Jude Bellinghams saksespark for England mod Slovakiet blev nummer to, og Arda Gulerstordenskrald for Tyrkiet mod Georgien blev nummer tre.

Turneringens kamp: Tyrkiet 3-1 Georgien

Under en voldsom storm i Dortmund leverede Tyrkiet og Georgien en kamp, der lyste op i gruppespillet. En kamp, der blev spillet i højt tempo med nogle utrolige mål til følge, kickstartede turneringen i en kamp, der var spændende til sidste sekund.

Det var dog en tæt kamp, hvor Holland og Østrigs femmålsthriller blev nummer to, og Spaniens sejr over Frankrig i semifinalen blev nummer tre.

Turneringens flop: Cristiano Ronaldo

Efter en karriere fuld af succes med trofæer og priser  i massevis var det en måned til glemmebogen for Cristiano Ronaldo. Selv om han startede hver eneste kamp for Portugal som enlig angriber, var Ronaldo mere en hæmsko end en hjælp.

Han scorede ikke og var ikke i stand til at gøre en forskel, brændte et straffespark mod Slovenien og tog dødbolde, der ikke førte til noget. Han scorede to gange i straffesparkskonkurrencen, men da han forlod banen for sidste gang, var det med retning væk fra sine holdkammerater. Hans sidste aktion i en stor turnering sluttede med klynkeri.

Vores skribenter stemte også på Kylian Mbappe, som blev nummer to i afstemningen, men han var hæmmet af sin brækkede næse i en turnering, som han ikke vil huske med glæde.

Turneringens positive overraskelse: Georgien

På trods af deres lave rangering og det faktum, at de kom til turneringen gennem Nations League i stedet for direkte kvalifikation, var Georgien et frisk pust i deres første store turnering nogensinde.

De spillede som nævnt turneringens bedste kamp, kom videre fra gruppen takket være en fantastisk 2-0-sejr over Portugal og gav Spanien noget at tænke over i ottendedelsfinalen.

De røg ud på det tidspunkt, men de holdt hovedet højt og blev klappet ud af banen af deres hær af tilhængere, der havde skabt minder for generationer.

Turneringens redning: Mert Gunok mod Østrig

Nogle øjeblikke i turneringer er utrolige, og det var, hvad der skete i Tyrkiets ottendedelsfinale mod Østrig.

Med en lille føring i de døende sekunder, og mens Østrig pressede på for en udligning, præsterede Mert Gunok en Gordon Banks-lignende redning for at afvise Christoph Baumgartner. Reflekserne, der blev vist for at reagere på hovedstødet fra tæt hold, var enestående, og det sikrede Tyrkiet adgang til ottendedelsfinalerne.

Nummer to i vores afstemning var Diogo Costas præstation i straffesparkskonkurrencen mod Slovenien.