Frankrig booker kvartfinale-billet efter sen scoring mod Belgiens aldrende stjernerProfimedia
Viceverdensmestrene fra Frankrig er klar til kvartfinalen ved EM efter at Randal Kolo Muani på et afrettet skud fem minutter før tid gav dem en helt igennem fortjent 1-0 sejr mod Belgien i en kamp, hvor Frankrig var klart mere angrebslystne end deres modstandere.

Randal Kolo Muani vil nok aldrig glemme den afbrænder, den franske angriber havde i VM-finalen i 2022. Den kunne have sikret en sejr over Argentina og en VM-titel. I stedet vandt argentinerne VM-finalen på straffespark.

Men mandag aften fik Randal Kolo Muani en slags personlig oprejsning, da han stod bag den afgørende scoring, der sørgede for en fransk 1-0-sejr over Belgien og en plads i EM-kvartfinalen.

Randal Kolo Muani kom ind i det 62. minut og hamrede på mål efter 85 minutter. Bolden ramte den belgiske stopper Jan Vertonghen, og det snød Koen Casteels i målet.

Frankrig - Belgien - Kamp-statistik
Frankrig - Belgien - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

Koen Casteels havde kastet sig og så egentlig ud til at have styr på afslutningen, men afretningen betød, at bolden sejlede ind i det tomme bur.

Inden den afgørende scoring havde Frankrig generelt haft bolden mest og kom også frem til mange flere afslutninger end Belgien.

Men det var sjældent, at det for alvor blev farligt foran mål, og belgierne havde det fint med de to nuller på måltavlen.

Frankrig skal i kvartfinalen møde vinderen af opgøret mellem Portugal og Slovenien.