Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Frenkie de Jong usikker på, om han når at blive klar til EM 2024

De Jong har ikke spillet siden april
De Jong har ikke spillet siden aprilReuters
Hollands midtbanespiller Frenkie de Jong (27) er ikke sikker på, at han når at blive klar til EM, og det kan være et stort slag for de hollandske forhåbninger i Tyskland senere på måneden.

De Jong er blevet udtaget til truppen til turneringen, hvor hollænderne møder Østrig, Frankrig og Polen i gruppe D, men det er en satsning fra landstræner Ronald Koeman på hans form.

Søndag fortsatte de Jong sin individuelle træning i den hollandske lejr, men sagde bagefter til journalister:

"Jeg er ikke i form endnu, så jeg kan ikke sige, at det går godt."

De Jong havde tre ankelskader i sidste sæson, i september, marts og april, hvor han forlod banen på en båre, da han spillede for Barcelona mod Real Madrid, og han har ikke spillet siden.

"Anklen har det fint i sig selv, men den skal bare komme sig ordentligt, for det må ikke blive kronisk," sagde han.

Til træning i weekenden driblede De Jong kortvarigt med bolden, men droppede så ud.

"Jeg laver ikke noget med holdet endnu. Jeg laver fysio- og restitutionstræning, individuel træning. Vi må bare vente og se, hvordan det går med anklen. Så må vi se, hvornår jeg kan være med."

På spørgsmålet om, hvorvidt han ville blive klar til det hollandske holds første kamp mod Polen i Hamborg den 16. juni, svarede de Jong:

"Det er selvfølgelig altid spørgsmålet. Jeg mener: Hvis du ikke er helt fit nu og ikke træner med gruppen, så er spørgsmålet altid, hvornår og om du kommer med. Ingen ved det præcist."

"Jeg kan virkelig ikke sige hvornår. Og det er ikke, fordi jeg ikke vil, selv om jeg godt selv ved det. Det er bare svært at sige."

Koeman sagde i sidste uge, at han forventede, at hans playmaker ville være fit igen til den første kamp mod Polen.