Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Georgisk guld og en duft af Maldini: Fem EM-spillere på vippen til den store transfer

Flere knap så kendte spillere gjorde stor lykke i Tyskland
Flere knap så kendte spillere gjorde stor lykke i TysklandProfimedia
Mange ukendte spillere styrkede deres omdømme med fremragende præstationer ved EM denne sommer. Flashscore har udvalgt fem gennembrudsstjerner fra EM, som snart kan være på vippen til et stort skifte.

Georges Mikautadze (Georgien)

23 år gammel, angriber, Metz

Mikautadze scorede tre gange ved EM, hvilket sikrede ham en delt topscorertitel. Han behøvede kun syv skud for at score tre mål. Før turneringen var han kun kendt af Ligue 1-fans. Han var kommet gennem Lyons akademi, hvor han blev sammenlignet med Karim Benzema.

Sidste års skifte til Ajax for 120 millioner kr. blev ingen succes, og han kom tilbage til Metz, som siden har købt ham permanent tilbage for 97 millioner kr. Klubben planlagde at sælge ham videre med fortjeneste til Monaco for 187 millioner kroner, men det ser ud til, at Lyon kan kapre handlen.

Riccardo Calafiori (Italien)

22 år gammel, forsvarsspiller, Bologna

Sæsonens gennembrudsspiller? Paolo Maldini krydset med Alessandro Nesta. Overdriver vi lidt? Det er i hvert fald sådan, man forestiller sig ham i Italien. En moderne stopper, der har alle de vigtige kvaliteter, som en forsvarsspiller har i dag. Jose Mourinho stolede ikke på ham i Roma, så han tog til Basel for småpenge, hvor Bologna siden købte ham for bare 30 millioner kr.

Træner Thiago Motta gjorde ham til en af hjørnestenene på sit succesfulde hold. I dag er Calafioris værdi over 370 millioner kroner, og han er på vej til Arsenal, hvor han skal udvide Mikel Artetas muligheder.

Dan Ndoye (Schweiz)

23 år gammel, angriber, Bologna

Bologna sendte flere stjerneskud til EM. Ndoye gjorde, ligesom Calafiori, også et stort indtryk. Mesterskabets højdepunkt for ham vil være det mål, han scorede mod Tyskland, som førte Schweiz til en værdifuld uafgjort og oprykning til knock-out-runderne.

Det italienske hold købte ham for et år siden for 67 millioner kr. fra Basel. Nu er der tale om endnu et muligt skifte. Tidligere har Ndoye spillet for Lausanne og Nice, klubber, der hører under Manchester Uniteds nye medejerskab. Inter Milan er dog også i spil i forhold til et skifte.

Giorgi Mamardashvili (Georgien)

23 år gammel, målmand, Valencia

Selvom han kun spillede fire kampe ved EM , var han en af de travleste målmænd. Hans 29 redninger (7,25 pr. 90 minutter) var uden sidestykke. Hollænderen Bart Verbruggen, som nåede frem til semifinalen, har 11 redninger færre. Mamardashvili er vurderet til 260 millioner kr. af Valencia, og de ved godt hvorfor.

I sidste sæson i LaLiga var han en af de bedste målmænd i turneringen ifølge dataanalyser. Han fylder 24 år i september, og der ser ikke ud til at være en bedre mulighed for at skifte til en større klub. Der var spekulationer i Tyskland før turneringen om, at Bayern München endda overvejede ham som Manuel Neuers efterfølger på lang sigt.

Marc Guehi (England)

24 år gammel, forsvarsspiller, Crystal Palace

Kyle Walker? John Stones? Marc Guehi er blevet en uventet grundpille for England. Han forlod Chelsea for et år siden og kom til Crystal Palace. Han spiller ikke for en topklub, men alligevel stolede landstræner Gareth Southgate på ham og gav ham en plads i startopstillingen i stedet for Harry Maguire.

Juvelen fra Chelseas akademi skuffede ikke. Han er kun overgået af Declan Rice (46) i antallet af bolde, han har erobret(44). Han udstråler ro, er teknisk dygtig og udmærker sig fysisk. Det er en af grundene til, at der har været spekulationer om, at Liverpool gerne vil købe ham.

Følg de seneste transfernyheder her.