Georgisk landstræner varsler ændringer: Vores problem er vores disciplin

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Georgisk landstræner varsler ændringer: Vores problem er vores disciplin

Willy Sagnol vil formentlig sætte meget af sin lid i lørdagens opgør til Napoli-stjernen Khvicha Kvaratskhelia.
Willy Sagnol vil formentlig sætte meget af sin lid i lørdagens opgør til Napoli-stjernen Khvicha Kvaratskhelia.Kenzo Tribouillard/AFP
Lørdag brager Georgien og Tjekkiet sammen i et altafgørende opgør, hvor begge mandskaber har behov for point på kontoen, hvis EM-drømmen skal leve videre. Ifølge førstnævntes cheftræner kan man forvente ændringer på det georgiske mandskab, efter det i første spillerunde blev til et 3-1-nederlag til Tyrkiet.

Georgien leverede i sin allerførste slutrundekamp i historien som selvstændig nation tirsdag en hæderlig præstation mod en af EM-slutrundens underdogs, Tyrkiet.

Ikke desto mindre blev det til et nederlag på 3-1 til georgierne, der i store dele af kampen ellers så ud til at skulle få et point med fra opgøret, der næsten var med hjemmebanefordel for modstanderne fra Tyrkiet taget de mange fans med tyrkisk pas eller tyrkiske rødder i Tyskland i betragtning.

Lørdag eftermiddag venter nok en svær modstander, når altid solide Tjekkiet venter på Volksparkstadion i Hamborg, ikke andet end seks timers kørsel fra den tjekkiske hovedstad, Prag, hvorfor georgierne igen må forvente at opleve en udebaneagtig atmosfære.

Landstræner Willy Sagnol, der med sine mange år som spiller i Bayern München, har stor erfaring med at spille på netop Volksparkstadion, varsler forud for lørdagens afgørende møde mellem de to mandskaber i gruppe F, der står noteret for nul point, at han agter at justere på en række punkter.

”Nogle gange er det nødvendigt at ændre i kompositionen for at skabe ny energi. Jeg kan ikke fortælle jer præcis hvilke, men der kommer til at være ændringer,” fortæller 47-årige Sagnol ifølge georgiske Sportall.

"Vores problem er ikke vores modstandere men vores egen disciplin. Men hvis vi viser vores kampvilje, skal alting nok lykkes for os."

I opgøret mod Tyrkiet kom Georgien tidligt bagud efter en forrygende flugter fra Mert Müldür, men ganske få minutter senere fik georgierne udlignet gennem Georges Mikautadze, og i flere perioder efter udligning lignede Georgien det farligste hold af de to, indtil Real Madrid-talentet Arda Güler lynede fra distancen.

”Holdet viste en fantastisk reaktion. Vi er skuffede over nederlaget, men i sådan en turnering efter sådan en kamp, er det allerede et stort skridt fremad, at vi kan tillade os at være skuffede,” fastslår Sagnol om nederlaget til Tyrkiet, der blev cementeret med en scoring i overtiden, da Kerem Aktürkoğlu kunne sparke bolden i et tomt mål, efter den georgiske målmand Giorgi Mamardashvili havde bevæget sig med frem på en dødbold i et desperat sidste forsøg på en udligning.

Ifølge Willy Sagnol, der siden 2021 har stået i spidsen for Georgien, hvor det hidtil er blevet til 17 sejre i 35 kampe og altså landets første kvalifikation til en slutrunde efter selvstændigheden i 1991, er stort set hele den georgiske trup til rådighed lørdag, med Sturm Graz-midtbanemanden Otar Kiteishvili som eneste undtagelse.

Opgøret mod Tjekkiet sparkes i gang klokken 15, og er det første indbyrdes møde mellem de to nationer, der begge i starten af 90erne opnåede selvstændighed – Tjekkiet med opløsningen af Tjekkoslovakiet, Georgien med opløsningen af Sovjetunionen.

I efterårets Nations League kampe, er de to mandskaber dog placeret i samme gruppe, gruppe B1, hvor også Albanien og Ukraine venter, hvorfor et enkelt indbyrdes møde altså hurtigt bliver til tre for Georgien og Tjekkiet.