Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gule kort kunne give nemmere EM-vej: Aldrig et dansk tema

Opgøret med Serbien endte som et fysisk betonet møde med masser af gule kort til følge.
Opgøret med Serbien endte som et fysisk betonet møde med masser af gule kort til følge.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
På bagkant af Danmarks 0-0-kamp mod Serbien ser det ud som om, at fodboldlandsholdet kunne have draget fordel af at have fået to gule kort mere undervejs.

I så fald ville Danmark på grund af fairplayregnskabet være endt under Slovenien, og som treer i gruppen ville Danmark stadig gå videre, men have flere hviledage inden en ottendedelsfinale mod en på papiret nemmere modstandere.

I stedet for at møde værtsnationen Tyskland ville eksempelvis mere overkommelige Rumænien være en af Danmarks mulige modstandere.

Det var dog aldrig et tema for spillerne eller Kasper Hjulmand at spekulere i de scenarier i kampen mod Serbien - det var der slet ikke tid til.

"Det er et underligt slutrundeformat. Det var aldrig et tema med de gule kort, og jeg tænkte slet ikke på det under kampen," siger Kasper Hjulmand.

Spillerne var slet ikke klar over, at Sloveniens kamp mod England også var på vej mod en nulløsning, så det i princippet kunne svare sig at tage gule kort, hvis begge resultater holdt hjem.

"Inde på banen vidste vi ikke, hvad der stod i den anden kamp, så det var ikke et tema at tage nogle gule kort. Vi vidste før kampen, at kort kunne afgøre vores placering, så vi skulle ikke have dumme gule kort. Men under kampen handler det om at vinde, og der tænkte vi slet ikke på det," siger Andreas Skov Olsen.

Midtbanespilleren Thomas Delaney medgiver, at der umiddelbart ville være en fordel i at slutte som treer i stedet for toer i gruppen.

"Det kan godt være, at det objektivt set havde været bedre at blive nummer tre, men det kommer vi ikke til at pibe over. Det er svært som fodboldspiller at spekulere i sådanne nogle scenarier, når man er i gang med en kamp."

"Det var først ude i omklædningsrummet, jeg fandt ud af, at det var på grund af fairplay, at vi var blevet nummer to," siger Thomas Delaney.

Danmark fik to gule kort mod Serbien. Det ene af dem tilfaldt Morten Hjulmand, og da det var hans andet i turneringen, sidder han nu over i lørdagens ottendedelsfinale mod Tyskland med karantæne.

"Jeg er selvfølgelig mega ked af, at jeg ikke er med mod Tyskland. Tanken om karantænen strejfede mig også, da jeg fik gult kort, men jeg var nødt til at komme hurtigt videre."

"Jeg synes ikke, min tackling var til gult kort," siger Morten Hjulmand.