Hårdt kæmpende ukrainere nedlægger Slovakiet efter comeback i anden halvleg

Ukrainsk comeback-sejr over Slovakiet åbner EM-gruppe på vid gab
Ukrainsk comeback-sejr over Slovakiet åbner EM-gruppe på vid gabProfimedia
På to mål i anden halvleg, meldte Ukraine sig ind i EM-turneringen, hvor de nu står med deres videre skæbne i egne hænder.

Det startede ikke prangende for Ukraine, der dog hankede op i sig selv og vendte 0-1 til 2-1 imod Slovakiet ved EM i fodbold.

Det var Roman Yaremchuk, der sikrede ukrainerne sejren. Ti minutter før tid leverede han en lækker førsteberøring og prikkede efterfølgende bolden forbi Martin Dúbravka i det slovakiske mål.

Den ukrainske sejr åbner for alvor gruppe E. Rumænien, Slovakiet og Ukraine er alle på tre point, mens Belgien står uden point. Rumænien og Belgien mangler en kamp og mødes lørdag.

Slovakkerne startede ellers opgøret bedst mod Ukraine og spillede sig frem til flere store chancer.

I det 18. minut kom føringsmålet, da de ukrainske markeringer svigtede på et slovakisk indlæg.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by StatsPerform

Ved bageste stolpe omsatte Ivan Schranz helt fri fra en stående position Lukas Haraslins forarbejde og headede slovakkerne foran.

Den tidligere superligaprofil Stanislav Lobotka var meget på bolden for Slovakiet og dikterede i store dele tempoet i indledningen.

Ukraine vågnede en smule efter slovakkernes føringsmål og kom bedre med.

Det blev mere jævnbyrdigt. Ukraine spillede også sig frem til flere gode muligheder, men den sidste skarphed manglede.

Efter pausen løftede ukrainerne niveauet yderligere og overtog for alvor initiativet.

Særligt Chelseas Mykhailo Mudryk begyndte at vise prøver på hans kvaliteter på det ukrainske mandskab.

Der gik blot ti minutter af anden halvleg, før den ukrainske udligning kom. Et velspillet angreb endte for fødderne af Mykola Shaparenko, der hårdt sparkede bolden ind bag Dúbravka i det slovakiske mål.

Ukraine fortsatte derfra i teten, og efter 73 minutter strøg Mudryk afsted i en kontra og ramte den ene målstolpe.

Ti minutter før tid eksploderede den ukrainske jubel.

Roman Yaremchuk behandlede på flotteste vis en dybdebold, da han elegant plukkede bolden ned og efterfølgende prikkede den forbi en fremadstormende Dúbravka.

Slovakiet forsøgte til det sidste for en udligning, men helt tæt på kom slovakkerne ikke.