Hjulmand evaluerer EM: Offensiven har haltet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjulmand evaluerer EM: Offensiven har haltet

Hjulmand evaluerer EM: Offensiven har haltet
Hjulmand evaluerer EM: Offensiven har haltetProfimedia
Landstræner Kasper Hjulmand peger først og fremmest på to dommerkendelser som årsagen til, at Danmark lørdag tabte EM-ottendedelsfinalen 0-2 til Tyskland. Men når han skal se ud over et annulleret dansk mål og et tilkendt tysk straffespark, er det en anden ting, der har beseglet Danmarks EM-skæbne.

Det er blot blevet til to danske scoringer i de fire kampe ved EM, og det er ikke tilfredsstillende. Danmark har savnet at gøre flere chancer store nok, og når Danmark har haft et pænt tilbud, har afslutningskvaliteten været utilstrækkelig.

"Selvfølgelig skulle vi have lavet flere mål end to i fire kampe. Men vi er gået til alle kampe med intentionen om hele tiden at score det næste mål, det viser statistikkerne også."

"Vores intentioner var gode, men kvaliteten i vores chanceskabende spil manglede vi at få forløst helt. Det er held, kvalitet og marginaler, der afgør, at det ikke er blevet forløst," siger Kasper Hjulmand.

Den helt store EM-evaluering kommer han først med på et senere tidspunkt, fastslår han og giver samtidig et hint om et eventuelt generationsskifte på landsholdet.

"Lige nu skal jeg puste ud, og så tager vi fat i de næste opgaver. Vi skal have samlet de spillere, der skal være med til at udvikle holdet i det næste rul frem mod den næste slutrunde. Der er masser at bygge på," siger Kasper Hjulmand.

Også spillerne peger på offensivens begrænsede udbytte som den store forklaring på, at Danmark rejser nordpå efter fire EM-kampe uden sejr.

"Vi skulle have scoret nogle flere mål, det er helt sikkert. Vi har ikke kunnet forløse de sidste afleveringer og fået spillet hinanden helt gode. Vi skabte okay med chancer mod Tyskland, og der skulle vi også have scoret," siger Jonas Wind.

"Jeg synes, vi har spillet nogle gode halvlege og havde en rigtig god kamp mod England. Defensivt har vi spillet en god slutrunde, men offensivt har vi manglet lidt," supplerer Andreas Skov Olsen.

Danmark har nu spillet to slutrunder i træk uden at vinde en kamp.

"Vi ville da gerne have vundet en kamp undervejs. Det er da lidt tungt at føle, at vi har gjort det udmærket - også mod et godt tysk hold - men at vi ikke har kunnet give de medrejsende fans og folk derhjemme en sejr," siger Thomas Delaney.

Kasper Schmeichel synes, at Kasper Hjulmand stadig er den rigtige landstræner for Danmark, men målmanden har også forståelse for, at emnet kan blive debatteret efter Danmarks EM-exit.

"Så længe debatten er nuanceret og balanceret, så må der gerne sættes spørgsmålstegn."

"Vores EM skal vi selvfølgelig evaluere og snakke om over de næste dage, uger og måneder. Jeg synes, at vi har et spændende hold, og vi skal se positivt på fremtiden, men vi skal også kigge på, hvad der er gået galt," siger den 37-årige målmand og slår fast, at han ikke har tænkt sig at stoppe på landsholdet.