Hjulmand forventer serbiske svinestreger: Vi skal være iskolde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjulmand forventer serbiske svinestreger: Vi skal være iskolde

Hjulmand forventer en hård kamp
Hjulmand forventer en hård kampLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Når det danske fodboldlandshold tirsdag kæmper for avancement til knockoutfasen ved EM-slutrunden i Tyskland, skal de danske spillere for alt i verden forsøge at holde hovedet koldt, uanset hvad de bliver udsat for.

Danmarks modstander i skæbnekampen, Serbien, er mester i feje tricks og provokationer. Dertil spiller Serbien særdeles hårdt, og går danskerne med på den galej, risikerer de at blive overmatchet og most.

Derfor appellerer landstræner Kasper Hjulmand til, at hans spillere undgår unødvendige dueller og diskussioner.

"Vi ved godt, at der kan komme nogle svinestreger. Vi ved også, at det er afgørende ikke at hoppe med på det spil, for de vil gerne ind i hovederne på os. Vi er forberedt på, at vi skal være iskolde", siger han.

Serbien er det højeste mandskab ved EM. Hvis der var en officiel måling på muskelmasse og duelstyrke, ville serberne formentlig også toppe den.

Man kan bare kigge på stoppertrioen for at fornemme ondskaben. Strahinja Pavlovic, Nikola Milenkovic og Milos Veljkovic ligner tre dørmænd, og hvis de går ind i en duel, vinder de den - eller sørger for at modstanderen i hvert fald ikke gør.

Oppe foran spiller serberne med to andre skur. Juventus-topscorer Dusan Vlahovic og den notoriske måltyv Aleksandar Mitrovic - sidstnævnte spiller så urent, at han i seniorkarrieren har fået 110 gule kort og seks røde.

"Jeg forventer, at det bliver en enormt hård kamp, en hårdt fysisk spillet kamp. Serbien er måske det mest fysiske hold ved slutrunden målt på størrelse, fysik og den type kampe, de gerne vil skabe. De vil virkelig smaske til den, de prøver at tage folk ud ved at spille en mod en", siger Hjulmand.

"Samtidig giver deres fysik dem en enorm styrke på indlæg og dødbolde", tilføjer han.

Ved slutrunden har Serbien fået syv gule kort og toppede EM's advarselsstatistik sammen med Østrig efter to spillerunder.

Det er også et udtryk for, at Serbiens store styrke samtidig er holdets svaghed. Deres spændingsniveau bevæger sig konstant på grænsen til overtændt, og mens Danmark har for vane at have et stærkt kollektiv, kan Serbien gå i opløsning midt under en kamp.

Med tanke på at Serbien skal vinde over Danmark, og danskerne kan nøjes med uafgjort, kan serbernes desperation blive Danmarks store våben.

"Det er et hold, som kan tirres. På deres bedste dage kan de slå hvem som helst, men de kan også falde ned i et stort hul. Så derfor skal vi være sindssygt disciplinerede og kollektivt stærke, for det kan irritere dem, og så undgår vi at få en kamp på deres præmisser med for meget mand mod mand-spil", siger Kasper Hjulmand.

Vinder Danmark opgøret, går Danmark videre som nummer et eller to i gruppen. Bliver kampen uafgjort går Danmark også videre - enten som nummer to i gruppen eller som en af turneringens fire bedste treere.

Opgøret i München begynder tirsdag klokken 21.