Holland offentliggør endelig 26-mandstrup til EM 2024

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Holland offentliggør endelig 26-mandstrup til EM 2024

Holdfotoet af det hollandske landshold før kampen mod Tyskland i marts
Holdfotoet af det hollandske landshold før kampen mod Tyskland i martsAFP
Ronald Koeman har offentliggjort Hollands endelige trup til EM 2024, hvor målmand Nick Olij, midtbanespillerne Quinten Timber og Marten de Roon samt venstrebacken Ian Maatsen er blevet droppet fra den foreløbige trup.

Olij udgår på bekostning af Justin Bijlow, der er rygtet til Arsenal. Han gik glip af i alt 25 kampe for klub og land i denne sæson på grund af to forskellige skader og spillede i alt kun 24 kampe for Feyenoord, men det er lykkedes den 26-årige angriber at overbevise Koeman om, at han er fit.

Den unge midtbanespiller Timber, der er tvillingebror til Arsenals Jurrien, er ikke udtaget til Oranje-holdet, selv om han har haft en fremragende sæson for Feyenoord. Han spillede 44 kampe og startede inde 43 gange med otte mål og 10 assists til følge.

Ian Maatsen viste sig overraskende at være det tredje frafald og ikke Ryan Gravenberch. Maatsen blev i januar udlejet til Borussia Dortmund, som han skal spille Champions League-finale med på lørdag. Han har spillet 22 kampe for Dortmund i denne sæson, hvor det er blevet til tre mål og to assists.

Med det tidligere tab af Marten de Roon på grund af en skade skulle Koeman kun droppe yderligere tre fra den foreløbige trup. De Roon kæmper med en muskelskade og var tidligere på måneden tvunget til at gå glip af Europa League-finalen.

I optakten til EM i Tyskland, som starter lørdag den 15. juni, spiller hollænderne mod Canada den 6. juni og Island den 10. juni. Ved EM er Holland i gruppe med Polen, Frankrig og Østrig.

Den fulde trup:

Målmænd: Bart Verbruggen (Brighton), Mark Flekken (Brentford), Justin Bijlow (Feyenoord)

Forsvarsspillere: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Stefan de Vrij (Inter), Micky van de Ven (Tottenham), Matthijs de Ligt (Bayern München)

Midtbanespillere: Frenkie de Jong (Barcelona), Joey Veerman (PSV), Teun Koopmeiners (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq), Tijjani Reijnders (AC Milan), Ryan Gravenberch (Liverpool)

Angribere: Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Hoffenheim), Xavi Simons (RB Leipzig, udlånt fra PSG), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund)