Ingen slendrian på skolebænken: Spansk teenager består gymnasieeksamen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ingen slendrian på skolebænken: Spansk teenager består gymnasieeksamen

Lamine Yamal har etableret sig som en af Spaniens nøglespillere.
Lamine Yamal har etableret sig som en af Spaniens nøglespillere.Reuters
Lamine Yamal på bare 16 år har måske hjulpet Spanien med at cruise ind i knockout-fasen ved EM 2024, men vidunderbarnet har ikke forsømt sit skolearbejde, og Barcelona-fløjspilleren meddelte, at han havde bestået sin studentereksamen.

Yamal, som brød ind i Barcelonas og Spaniens startopstilling i denne sæson, blev den yngste spiller til at deltage i et EM, da Spanien slog Kroatien i gruppens åbningskamp tidligere på måneden.

Teenageren har tydeligvis arbejdet hårdt både på og uden for banen.

"Jeg bestod eksamenerne, og jeg har ESO-titlen nu," sagde Yamal til den spanske radiostation Onda Cero.

"De sidste karakterer, jeg har set? Hvis jeg skal være ærlig, så så jeg dem på min telefon, og der stod, at jeg havde bestået, så jeg lukkede bare appen, ringede til min mor og fortalte hende det."

Spanien er en af favoritterne, efter at de som det eneste hold vandt alle deres tre kampe i gruppespillet, hvor de slog de forsvarende mestre Italien og Kroatien.

De møder Georgien i ottendedelsfinalen og kan møde værterne fra Tyskland i kvartfinalen.

"Alt, hvad vi har gjort i gruppespillet, vil være værdiløst, hvis de slår os ud på søndag. Vi har allerede spillet mod dem (i kvalifikationen), men vi ved, at det ikke bliver den samme kamp ," tilføjer Yamal.

Mens Spanien forsøger at vinde sin fjerde EM-titel, håber Yamal, at de kan gå hele vejen, da hans 17-års fødselsdag falder på aftenen for finalen.