Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ingen strafbar hånd på bolden: Effenberg forsvarer dommer efter Cucurella-kontrovers

Stefan Effenberg stillede sig på dommerens side i debatten om Marc Cucurellas håndbold.
Stefan Effenberg stillede sig på dommerens side i debatten om Marc Cucurellas håndbold.Profimedia
Stefan Effenberg har forsvaret dommer Anthony Taylor efter kontroversen omkring Marc Cucurellas hånd på bolden i kvartfinalen mod Tyskland og rost englænderen for "måske den bedste dommerpræstation i hele turneringen".

I sin klumme på nyhedsportalen t-online skriver Effenberg, at det var rigtigt ikke at forære tyske fodboldlandshold et straffespark i det bitre kvartfinale-exit ved EM på hjemmebane mod Spanien: "For mig var handlingen fra Spaniens Marc Cucurella ikke hånd på bolden", skriver Effenberg.

Cucurella havde hånd på Jamal Musialas skud i sit eget straffesparksfelt i den forlængede spilletid. "Det er der ingen diskussion om," sagde Effenberg. "Cucurellas hånd bevæger sig ikke væk fra hans krop, den bevæger sig ind mod hans krop, han trækker armen væk. Det er en stor forskel, og for mig er det den afgørende faktor for ikke at tildele en straf."

Taylors beslutning om at lade spillet fortsætte "var helt fin. Taylor imponerede mig alligevel - fordi han traf sine beslutninger på banen med fuld overbevisning, uden VAR."

Urs Meier var af samme opfattelse. "Der er mange kriterier, der taler for, at det ikke er en strafbar håndbold", sagde den tidligere schweiziske topdommer det tyske sports-show RAN: "Det er en  naturlig armstilling. Armen er præcis, hvor den hører hjemme."

Den 55-årige understregede, at tyskerne endda havde været"heldige"."Kroos skulle have haft gult kort allerede efter fire minutter for sin forseelse på Pedri. Kort efter kom han for sent igen mod Lamine Yamal, men han holdt foden på den igen. Det ville have været et gult kort." 

Effenberg sagde dog også, at den spanske sejr "ikke var fortjent". En enkelt "skødesløshed" havde "fået vægten til at tippe. Det var ikke det bedste hold, der vandt, men det heldigste." Ikke desto mindre havde "Die Mannschaft "vundet fansenes hjerter tilbage. Og det vil de blive ved med."

Til kampens centrum: Spanien mod Tyskland