Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ivan Toney har en stensikker straffesparksrutine: Det virker, når der er brug for det

Ivan Toney er en af verdens dygtigste straffesparkskytter.
Ivan Toney er en af verdens dygtigste straffesparkskytter.INA FASSBENDER/AFP
England er klar til semifinalen ved EM, og det er takket være en sjælden succeshistorie i en straffesparkskonkurrence mod Schweiz.

Det engelske landshold har flere dygtige straffesparksskytter, og en af de allerbedste er Ivan Toney. Brentford-angriberen er nærmest sikkerheden selv fra de 11 meter, og det er med en noget atypisk stil. 

Tre korte skridt hen mod bolden og et fast blik, der på intet tidspunkt afviger fra målmanden. Det er næsten altid lig med mål for Ivan Toney.

Den 28-årige angriber blev skiftet ind efter 109 minutters spil mod Schweiz med netop det formål at score i straffesparkskonkurrence, og det lykkedes ham med største selvfølgelighed på Englands fjerde spark.

Flere fodboldtilhængere er blevet forbløffet over angriberens vilde teknik, men Toney selv er meget afklaret omkring sin tilgang.

"I betragtning af at det er min rutine, tror jeg bare, at det er det, jeg gør, men nogle mennesker ser det måske som skørt. Men det er bare min rutine, og jeg holder mig til den. Det har virket, og det kan virke, når der er brug for det." siger Toney ifølge The Guardian.

Inden kampen mod Schweiz havde Toney sparket 32 straffespark og scoret på 30 af dem siden 2015/2016-sæsonen.