Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kane ville bytte sine personlige meritter ud for EM-trofæet

Kane fejrer sin scoring for England mod Holland
Kane fejrer sin scoring for England mod HollandAFP
Harry Kane sagde, at det ville være den "mest utrolige følelse", en fodboldspiller kan have, hvis han førte England til at vinde EM 2024 på søndag, da han sigter efter at afslutte sin egen lange ventetid på at vinde et trofæ.

Den engelske anfører Harry Kane har scoret 406 mål for sine klubber og sit land i en glorværdig karriere. Men selvom de mange mål har gjort Harry Kane til en af de bedste angribere i verden, så har han stadig til gode at vinde sin første titel.

Alt det kan dog ændre sig i Berlin på søndag, hvis Kane fører England til den første store turneringssejr i 58 år og bliver europamester for første gang.

"Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke har vundet et holdtrofæ. For hvert år, der går, bliver man mere motiveret og mere fast besluttet på at ændre det ," sagde Kane på et pressemøde før kampen lørdag.

Forhåndsvisning
Flashscore

"I morgen aften har jeg mulighed for at vinde et af de største trofæer, man nogensinde kan vinde, og for at skrive historie med min nation."

"Jeg ville bytte alt i min karriere for at få en særlig aften og en sejr i morgen aften (søndag, red.)."

Kane var på den tabende side for tre år siden, da England gik glip af EM mod Italien efter straffesparkskonkurrence på Wembley.

Harry Kane i en træningssession forud for søndagens finale
Harry Kane i en træningssession forud for søndagens finaleAFP

Nu står de i deres første finale nogensinde på fremmed jord, og Bayern München-angriberen sagde, at England ville blive drevet af smerten ved et nederlag ved EM 2020.

"Det ville selvfølgelig være den mest utrolige følelse, man kan få som professionel fodboldspiller, og jeg er sikker på, at det også ville være noget helt særligt for fansene at få det øjeblik i historien og være i stand til at fejre det", tilføjede Kane.

"Vi har været her før, og det var en hård afslutning på det sidste EM. Så der er en ekstra sult og ild i maven for at sikre, at det går vores vej."

De to finalister er ankommet til Berlin på hver sin måde.

Spanien har set ud til at være en klasse for sig i Tyskland, hvor de har slået værterne og Frankrig samt Italien og Kroatien ud og er blevet det første hold, der har vundet alle sine første seks kampe ved et EM.

England har derimod måttet kæmpe sig tilbage i alle tre knockout-runder mod Slovakiet, Schweiz og Holland uden rigtig at udnytte det fulde potentiale i en talentfuld trup.

Kane sagde dog, at Englands evne til at vinde takket være sene mål og en straffesparkskonkurrence mod Schweiz i kvartfinalen havde skabt en større tro på, at deres tid er kommet.

"Man er nødt til at tro på, at man kan vinde, ellers er der ingen grund til at være med i turneringen, men jeg tror, at den tro er vokset, efterhånden som vi er kommet igennem turneringen," sagde han.

"Det, vi har været igennem med de sene mål og straffesparkskonkurrencen og alle de ting, opbygger modstandskraft og tro."

Følg EM 2024-finalen med Flashscore