Kloge schweizere sender skuffende regerende europamestre ud af EM

Kloge schweizere sender skuffende regerende europamestre ud af EMProfimedia
De regerende italienske europamestre får ikke lejlighed til at genvinde titlen ved EM 2024 efter at de blev sendt ud af et kynisk schweizisk mandskab, der mod Luciano Spallettis passive tropper ikke havde nogen problemer med at vinde 2-0.

Minder om deres glorværdige sejr over de daværende verdensmestre Frankrig i ottendedelsfinalen for tre år siden sprøjtede en bølge af optimisme ind i Schweiz' tidlige bestræbelser, og de såkaldte underdogs så ekstremt sikre ud i besiddelse.

Når det er sagt, vendte de ikke deres momentum til meningsfulde chancer, i hvert fald indtil Breel Embolo tvang Gianluigi Donnarumma til en smart redning efter 25 minutter, før Federico Chiesa så sit lave skud blokeret af Manuel Akanji.

Schweiz - Italien - Kamp-statistik
Schweiz - Italien - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

Schweiz havde initiativet og tog føringen efter 37 minutter fra Remo Freuler. Efter at have modtaget den fra Ruben Vargas i området, flugtede han den forbi Donnarummas til schweizisk 1-0 føring.

Donnarumma lavede en flot redning, da han skubbede Fabian Rieders frispark på stolpen lige før halvleg, men han var magtesløs da Ruben Vargas skruede den op i hjørnet lige efter pausen.  Gianluca Scamacca kom tæt på at reducere, da han ramte stolpen fra nært hold, men ellers var italienerne passive.

På trods af udskiftninger, der truede med at udgøre en yderligere trussel mod den schweiziske baglinje, sikrede imponerede præstationer fra folk som Akanji og Schär, at resultatet aldrig var i tvivl.

Luciano Spallettis dage kan meget vel være talte efter sådan en substandard opvisning i Tyskland, mens enten England eller Slovakiet venter på Murat Yakins mænd i kvartfinalen.