Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Koeman er glad for sympatien fra Tyskland: "Det fjerner rivaliseringen en smule"

Ronald Koeman gjorde sig i 1988 til en særdeles upopulær herre i Tyskland. Nu er der anderledes stor tysk sympati for det hollandske landshold.
Ronald Koeman gjorde sig i 1988 til en særdeles upopulær herre i Tyskland. Nu er der anderledes stor tysk sympati for det hollandske landshold.AFP
Den hollandske landstræner Ronald Koeman har med glæde noteret sig den store sympati, som tyske fodboldfans har vist for hans hold.

"Det er dejligt at høre. Det fjerner rivaliseringen en smule. For mig har det været sådan i et par år nu," fortæller den 61-årige til den hollandske tv-station NOS.

I en Bild-afstemning før EM-semifinalen stemte 47 procent af de 170.000 respondenter på spørgsmålet "Hvad er dit hold ved EM nu?" til fordel for Holland. Tysklands sejrherrer Spanien kom ind med 39 procent, Frankrig og England med kun 7 procent hver.

Koeman spillede ellers selv en ganske stor rolle i den mangeårige rivalisering mellem de to fodboldnationer Holland og Tyskland. Ved EM i 1988 skabte han en skandale, da han symbolsk tørrede sig bagi med Olaf Thons trøje efter at have vundet semifinalen mod Tyskland med 2-1 - og dermed skabte forsvarslegenden et lavpunkt i det tysk-hollandske forhold.Senere undskyldte han flere gange, og Thon accepterede undskyldningen.

"Vi fik et par øl, og så var det glemt relativt hurtigt," sagde Thon engang.

I mellemtiden fortæller Koeman, at hans hold vil gå ind til onsdagens semifinale mod England i Dortmund med selvtillid.

"Vi har også set, at de har haft svært ved at vinde deres kampe. Mod Slovakiet scorede de det udlignende mål i sidste sekund. Jeg tror, at kritikken dér er endnu større end vores."

Og for Holland er EM faktisk allerede en succes, uagtet udfaldet af onsdagens interessante semifinale. 

"Når man er i semifinalen sammen med Spanien, Frankrig og England, har man grund til at være stolt," pointerer Koeman.