Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kontroversiel dommer i Holland - England: Uvenligt gensyn med Bellingham i Dortmund

DFB-dommer Felix Zwayer skal dømme EM-semifinalen på onsdag.
DFB-dommer Felix Zwayer skal dømme EM-semifinalen på onsdag.KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
Det har vakt opsigt, at den tyske dommer Felix Zwayer er blevet valgt til at dømme semifinalen mellem England og Holland. Felix Zwayer har en noget omdiskuteret fortid, som Jude Bellingham også er en del af.

Onsdag skal en af 2024's største fodboldkampe spilles, når England og Holland går på banen i EM-semifinalen. Normalt er der stor fokus på de to hold, og hvordan de vil gribe kampen an. Der er dog en ekstra historie forud for denne kamp, og den involverer den tyske dommer Felix Zwayer.

Zwayer er blevet valgt til at styre kampen på Westfalenstadion i Dortmund. En kamp, hvor Jude Bellingham er udset til at få en hovedrolle, og det er her, at det kontroversielle kommer ind i billedet.

Tilbage i 2021 fik Jude Bellingham en bøde for en udtalelse om Felix Zwayer efter en kamp mellem Dortmund og Bayern München. Dortmund tabte kampen 3-2 i en kamp, hvor Bellingham blev rasende over et straffespark, som blev dømt mod Dortmund i slutningen af kampen. Dengang sagde Bellingham:

"Du giver den største kamp i Tyskland til en dommer, der har fixet kampe før," sagde Bellingham efter kampen.

Englænderen fik en bøde på næsten 300.000 danske kroner for den udtalelse. Bellingham refererer i sin udtalelse til, at Felix Zwayer i 2005 modtog en karantæne på seks måneder efter at have erkendt, at han havde modtaget penge fra i forbindelse med at skulle "fixe" kampe, som en del af Robert Hoyzer-skandalen

Zwayer vendte tilbage til dommergerningen, efter han havde afsonet sin straf.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har tilsyneladende også erkendt det problematikken i udnævnelsen.

Derfor vil dommerchefen Roberto Rosetti selv være til stede som dommerobservatør. Italieneren vil holde nøje øje med, hvordan det nye sammenstød mellem Felix Zwayer og den engelske stjerne Jude Bellingham forløber.

Zwayer var tæt på at lægge fløjten på hylden, men besluttede at fortsætte, og nu skal han dømme sin fjerde kamp ved slutrunden.

"Jeg vil gerne yde mit bedste," sagde EM-debutanten til mediet SID før turneringens start:

"Det bliver helt sikkert et specielt øjeblik, når man står i tunnelen og dømmer sin første kamp. Jeg håber på en fantastisk atmosfære."

Dommerkollega har intet til overs for Zwayer

Den tyske dommer Manuel Gräfe er bestemt ikke tilhænger af, at Zwayer er blevet valgt til overhovedet at få lov til at dømme igen og da slet ikke til EM.

Efter Zwayers første EM-optræden fortalte Gräfe, at det var en "stor skændsel" - igen med henvisning til Zwayers kontroversielle rolle i Hoyzer-skandalen.

Mandag gik Manuel Gräfe til tasterne på X og kaldte Zwayers semifinaleudnævnelse for "vanvid"og at det er "uansvarligt over for alle".

Der er ingen tvivl om, at den i forvejen spændende kamp mellem Holland og England har fået et ekstra eksplosivt element.

Kampen starter onsdag klokken 21, og du kan følge den her.