Kvaratskhelia fejrer sit livs bedste dag efter historisk sejr og Ronaldo-trøjebytte

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kvaratskhelia fejrer sit livs bedste dag efter historisk sejr og Ronaldo-trøjebytte

Kvaratskhelia var kampens mand
Kvaratskhelia var kampens mand Reuters
Georgiens talisman Khvicha Kvaratskhelia leverede kampens bedste præstation og sendte sit land i ottendedelsfinalen ved EM 2024 med en historisk 2-0-sejr over Portugal, inspireret af en peptalk før kampen fra hans barndomshelt Cristiano Ronaldo.

Kvaratskhelia scorede Georgiens åbningsmål inden for to minutter, chokerede på den led de tidligere europamestre og leverede derefter en sensationel opvisning i driblinger, inden han blev taget ud til stående ovationer med et kvarter tilbage af kampen.

Angriberen, på hvis skuldre mange georgiske fans' håb hviler, talte før kampen om sine drømme om at spille mod Ronaldo og få sit idols trøje.

Før Georgiens must-win-kamp cirkulerede et foto fra 2013 af Ronaldo, der besøgte et fodboldakademi i Tbilisi, på de sociale medier, hvor den store portugiser var omgivet af begejstrede unge fodboldspillere - heriblandt Kvaratskhelia.

Men Napoli-fløjspilleren viste onsdag, at han nu er på lige fod med et af sine fodboldidoler og afslørede, at han havde et særligt minde fra kampen.

"Jeg har en trøje med Ronaldo," sagde han til journalisterne.

"Jeg fik den. Og vi kom også videre til næste runde. Dette er den bedste dag i georgiernes liv. Alle er så glade, vi har lige skrevet historie. Ingen havde troet, at vi ville gøre det, og at vi ville besejre Portugal. Men jeg tror, det er derfor, vi er et stærkt hold."

Ronaldo havde også givet opmuntrende ord før kampen, sagde Kvaratskhelia - selv om portugiseren måske nu fortryder, at han gjorde det.

"Når han kommer hen til dig før kampen og siger, at jeg ønsker dig succes, så er det fantastisk," sagde Kvaratskhelia.

"Jeg indså, at jeg faktisk kunne gøre, og at vi kunne gøre så mange ting i dag, fordi det gav os så meget incitament."

Kvaratskhelia - som kærligt kaldes "Kvaradona" af tilhængere af sin klub Napoli, som han vandt den italienske titel med i 2023 - satte Georgiens sejr over selv den succes.

"Dette er den bedste dag i mit liv, for det var sværere at gøre det med det georgiske hold end med Napoli-holdet," sagde han.

På trods af de personlige udmærkelser insisterede Kvaratskhelia dog på, at grundlaget for Georgiens største resultat nogensinde var en kollektiv indsats.

"Der var ingen individuel bedste spiller," sagde han. "

Det var holdarbejde, og vi beviste over for alle, at vi virkelig kunne spille."

Kvaratskhelia gjorde ret i at hylde sine holdkammerater, men det kan meget vel være op til ham, hvis Georgien skal levere en endnu større overraskelse mod Spanien på søndag.