Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdets ledere fejlede på ny: Se den danske karakterbog efter kollaps i Kasakhstan

Andreas Würtz Adamsen
I Danmarks anden EM-kvalkamp faldt det hele fra hinanden i anden halvleg.
I Danmarks anden EM-kvalkamp faldt det hele fra hinanden i anden halvleg. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det gik lynhurtigt fra en sikker sejr til et nederlag i den kasakhiske hovedstad, Astana, da Danmark søndag kollapsede totalt mod upåagtede Kasakhstan. Igen formåede lederne på det danske landshold ikke at tage ansvar.

Efter en ellers fin åbning af EM-kvalifikationen, med en 3-1-sejr hjemme i Parken over Finland, gik det søndag eftermiddag helt galt for det danske landshold. Oppe med to mål i Kasakhstan kollapsede Kasper Hjulmands tropper således helt og aldeles i anden halvleg, og ligesom det var tilfældet i VM-fadæsen mod Australien, var det særligt lederskikkelserne på landsholdet, der ikke var deres ansvar voksne. Det kaster flere dårlige karakterer af sig. Herunder giver Flashscore et bud på karaktererne til de danske spillere. 

Karakterskala, 1-10:

1: Dumpet kamp.

2: Skidt kamp.

3-4: Under niveau.

5-6: Godkendt kamp.

7-8: Stærk kamp.

9: Fremragende kamp.

10: Perfekt kamp.

Minimum 15 minutters spilletid. 

KASPER SCHMEICHEL – 6

Kasper Schmeichel løste egentlig sine opgaver meget fint langt henad vejen, om end Nice-keeperen ikke nødvendigvis var helt sikker i sine afspil i de periode af kampen, hvor Danmark rent faktisk havde kontrollen. Han diskede dog op med flere fine redninger, og var realistisk set prisgivet på alle tre kasakhiske scoringer.

ALEXANDER BAH – 5

Det var ikke nogen stor kamp fra Alexander Bah, men til Benfica-spillerens forsvar så defensiven i det mindste noget mere stabil ud i første halvleg, end den gjorde efter minut 65, hvor Bah blev skiftet ud til fordel for Jens Stryger Larsen. Det havde nok ikke været nogen helt dum idé at beholde en formstærk Bah på banen.

SIMON KJÆR – 4

Som dansk anfører bør Simon Kjær tage ansvar. Han har gjort det før, og det forventes, at han kan samle holdet i en svær situation. Det er én af hans opgave som anfører. Hvor var cirklen, peptalken, forsøget på at mane til lidt besindighed? Det manglede ganske enkelt, da der var allermest brug for det. Til gengæld var Milan-spillere sikker i sit afspil og leverede en kanonflot assist til det første danske mål.

VICTOR NELSSON – 2

Det er store sko at udfylde for Victor Nelsson, sådan at skulle erstatte en formstærk Barcelona-stopklods som Andreas Christensen, men desuagtet var det langt fra prangende, det der blev leveret af Victor Nelsson. Han så i flere situation usikker ud i sit afspil, og i adskillige dueller så han ligeledes både langsom og fejlplaceret ud.

JOAKIM MÆHLE – 3

Der er efterhånden langt mellem snapsene for Joakim Mæhle, både på klubplan og i landsholdstrikoten. Der blev bidraget okay fremad i banen i første halvleg, men til gengæld så Mæhle flere gange udfordret ud i defensiven. Det hjalp overhovedet ikke, at Mæhle rykkede over i højresiden, da Bah blev skiftet ud.

PIERRE-EMILE HØJBJERG – 1

Til daglig spiller Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham. En af Premier Leagues største klubber. Her kender danskerens fandenivoldskhed nærmest ingen grænser. Hvor er den tænding på landsholdet? Hvor er viljen til at tage ansvar i de svære situationer, at tage bolden til sig, træde på den, tage styring på spillet? I en kamp som denne skal Højbjerg være en af de absolut mest toneangivende spillere, og det var han ganske enkelt ikke. Igen. Præcis som det var tilfældet i kollapset mod Australien i Qatar. Det er simpelthen ikke godt nok, når man som 27-årig Premier League-profil spiller landskamp nummer 65 i karrieren. Dumpet.

CHRISTIAN NØRGAARD – 3

Der var ikke lagt skjul på, at Christian Nørgaard var tiltænkt en vigtig rolle som den dybe playmaker i det danske system. Brentford-spilleren skulle gerne svinge taktstokken fra sin sekserposition, forsøge at tage styringen på midtbanen. Det mislykkedes i katastrofal grad, særligt efter pausen hvor Danmark slet ikke havde kontrol på kampen.

MATHIAS JENSEN – 3

Ikke mange fødder blev sat rigtigt fra Mathias Jensen søndag eftermiddag. Sammen med Højbjerg og Nørgaard kom Brentford-dynamoen ekstremt ringe ud fra omklædningsrummet og smed nærmest kontrollen fra minut 46. Da chancen for at fyre et skud fra distancen afsted, ramte midtbanespilleren cirka række 56 på Astana Arena.

JONAS WIND – 6

Egentlig en absolut godkendt kamp af Jonas Wind, indtil han løb tør for kræfter. Nuvel, han begik det straffespark, der blev dømt og kickstartede kasakhernes comeback, men hvis der fortsat er tvivl om, hvor stort straffesparket egentlig var, er det ikke uden grund, for det var svært at få øje på selv i de langsomme gengivelser. Som kampen skred frem, blev benene dog åbenlyst tunge.

Efter sit hattrick mod Finland formåede Rasmus Højlund igen at score to gange. Det er svært at forlange mere af en 20-årige angriber i sin fjerde landskamp.
Efter sit hattrick mod Finland formåede Rasmus Højlund igen at score to gange. Det er svært at forlange mere af en 20-årige angriber i sin fjerde landskamp.Opta by Statsperform, foto af Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

RASMUS HØJLUND – 8

Det er svært at bebrejde 20-årige Rasmus Højlund noget som helst på denne søndag. I sin fjerde landskamp scorede han to mål, det ene et suverænt chip over den kasakhiske målmand. Dertil sørgede han for at kæmpe hvor enkelt bold. Et lyspunkt i et ellers dansk mørke.

MIKKEL DAMSGAARD – 4

Endnu engang fik Mikkel Damsgaard ikke ligefrem brændt banen af, som han gjorde ved EM-slutrunden for snart to år siden. Men han forsøgte da i det mindste, det må man give Brentford-spilleren, og han blamerede sig ikke på noget tidspunkt, hvilket ellers ikke burde være et succeskriterie i en kamp som denne.

JENS STRYGER LARSEN – 2

Mister sin markering på det vindende kasakhiske mål, og i det hele taget var alt andet end et vellykket indhop for Trabzonspor-spillere. Jens Stryger Larsen fik ganske enkelt slet ikke hjulpet på at stabilisere den danske defensiv, selvom Kasper Hjulmand i optakten til kampen insisterede på, at den forhenværende Udinese-spiller sagtens kunne spille i midterforsvaret.

PHILIP BILLING – 1

Forfærdeligt indhop af Bournemouth-spilleren. Philip Billing fik slet ikke sat sit aftryk på midtbanen efter sin indskiftning. Billing er en fysisk stærk spiller, men han får på intet tidspunkt kuet hjemmeholdets midtbanespillere efter sit indhop. Der blev ganske enkelt ikke sat én eneste fod rigtigt fra Billings side.

MOHAMED DARAMY – 3

Egentlig et ganske fint indhop rent offensivt, hvor han fik udfordret kasakherne i et par situationer. Godt nok bliver det tredje kasakhiske mål scoret i et område lige midt mellem Daramy og Stryger Larsen, men FCK-lejesvenden blev indskiftet som kantspiller, så man kan ikke rigtigt bebrejde Daramy for en hovedstødsscoring i det lille målfelt.