Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Landstræner fremhæver utæt forsvar og en aldrende trup som årsag til Kroatiens problemer

Kroatiens landstræner Zlatko Dalic snakker med dommer Francois Letexier
Kroatiens landstræner Zlatko Dalic snakker med dommer Francois Letexier Reuters
Kroatiens landstræner Zlatko Dalic (57) indrømmer, at hans hold ikke havde levet op til deres sædvanlige høje standard ved Euro 2024, og at de skal holde hovedet koldt i mandagens afgørende kamp i gruppe B mod Italien.

Dalics hold har gjort sig fortjent til en plads blandt eliten i de senere år, efter at de nåede VM-semifinalen i Qatar og finalen i Rusland i 2018.

Men det store 3-0-nederlag til Spanien i åbningen af EM 2024, og det uafgjorte resultat på 2-2 mod Albanien har betydet, at de står over for en tidlig exit fra turneringen.

Det har også fået Dalic til at reflektere over, hvad der er gået galt, og træneren peger på deres defensive skrøbelighed og en trup, der er ved at blive gammel.

"Vi er ikke startet godt. Vi har ikke levet op til vores sædvanlige standard, fordi vi har lukket for mange mål ind. Vi lukkede kun et mål ind i gruppespillet i Qatar 2022, men vi har lukket fem ind indtil videre her", siger Dalic på et pressemøde.

"Spillerne er tre år ældre. Vi møder også stærk modstand her. Det største problem er måske, at vi er begyndt at lukke mål ind i denne turnering."

Kroatien befinder sig i en prekær situation, hvor de ligger i bunden af tabellen med et point. De går videre som nummer to, hvis de slår Italien, og Albanien ikke slår Spanien, men uafgjort vil næppe være godt nok.

Italien har dog kun brug for et point for at sikre sig en plads i ottendedelsfinalen.

"Vi ved, at det er en knockout-kamp i morgen, og at der ikke bliver forlænget spilletid, så vi skal bare vinde kampen. Det er en must-win-kamp, og ethvert andet resultat vil sende os hjem. Vi har ikke lyst til at tage hjem så hurtigt", siger Dalic.

Kroatien vs Italien - indbyrdes opgør
Kroatien vs Italien - indbyrdes opgørFlashscore

"Vi vil forsøge at forhindre dem i at få uafgjort. Vi vil forsøge at forblive afslappede, så vi ikke mister besindelsen eller taber hovedet, og så vi ikke lader modstanderne komme ovenpå os. Alt kan ske i morgen aften, men vi er klar til at tage kampen op igen."

Med hensyn til boldbesiddelse har Kroatien været dominerende i sine to første kampe med over 60 % af bolden.

De har også skabt chancer, og statistikken viser, at de topper statistikken over forventede mål og kun overgås af Tyskland, når det gælder skud.

Alligevel har de haft svært ved at omsætte dominansen til mål, og de er nu under pres for at få styr på det mod italienerne.

"Ja, der er pres på. Og det skyldes de resultater, vi har haft indtil nu, og også de tusindvis af fans, der er rejst med, og som også vil være der i Leipzig," siger Dalic.

"Så der er pres på os for at få dem til at smile og for at forsøge at få et godt resultat for vores land. Vi er nødt til at vise vores sande niveau. Så lige fra starten skal vi forsøge at rette op på tingene."

Følg kampen med Flashscore.