Målløs Cristiano Ronaldo kæmper videre ved EM efter straffesparksafbrænder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Målløs Cristiano Ronaldo kæmper videre ved EM efter straffesparksafbrænder

Cristiano Ronaldo havde en op og ned aften mod Slovenien
Cristiano Ronaldo havde en op og ned aften mod SlovenienAFP
Cristiano Ronald har så ofte været Portugals redningsmand, at det fik ham til at græde, at han potentielt kunne blive skurken.

Superstjernen blev set grædende efter at have brændt et straffespark i det 105. minut i Selecaos sejr over Slovenien i EM 2024-ottendedelsfinalen i mandags.

På trods af flere forsøg på mål og takket være Jan Oblak, der reddede hans straffespark, kunne Ronaldo ikke trænge igennem Sloveniens solide forsvarsmur, og til sidst endte kampen målløs efter 120 minutter, hvilket førte til straffesparkskonkurrence.

Portugals første straffespark fandt den tidligere Real Madrid-angriber denne gang nettet, og hans hold vandt 3-0 efter straffespark, efter at Diogo Costa havde reddet alle tre slovenske forsøg.

Ronaldo er nu på genoprejsningskurs, og hans hold møder Frankrig næste gang i en gentagelse af finalen i 2016, som Portugal vandt i Paris og dermed vandt sit første europamesterskab nogensinde.

Ronaldo under kampen mod Slovenien
Ronaldo under kampen mod SlovenienAFP

For otte år siden var Ronaldo heller ikke helten, da han udgik tidligt med en skade og måtte se den mindre kendte Eder slå til i den forlængede spilletid for at besejre Les Bleus.

Uden at have scoret et eneste mål ved EM har den førende internationale målscorer for mænd gennem tiderne med 130 scoringer til tider virket desperat.

"Jeg vil altid gøre mit bedste for denne trøje, uanset om jeg fejler eller ej, og jeg vil gøre det hele mit liv," sagde Ronaldo til den portugisiske tv-kanal RTP.

"Jeg har gjort det her i 20 år - som I så, brændte jeg straffesparket, men jeg ville gerne være den første til at score.

"Vi er nødt til at tage ansvar, du må ikke være bange, jeg har aldrig været bange for at se tingene i øjnene, nogle gange får jeg ret, og andre gange gør jeg ikke, men at give op er noget, du aldrig vil høre knyttet til mit navn."

Cristiano Ronaldos kampstatistik mod Slovenien
Cristiano Ronaldos kampstatistik mod SlovenienOpta by StatsPerform

Ronaldo debuterede ved EM i 2004 i sit hjemland, hvor Portugal kom en anelse til kort og tabte i finalen til Grækenland.

Angriberen, som siden blev stjerne for Manchester United, Madrid og Juventus, spiller nu for Al Nassr i Saudi-Arabien.

Hvis han scorer ved EM, bliver han den ældste målscorer nogensinde i turneringens historie - så længe hans 41-årige holdkammerat Pepe ikke finder vej til nettet.

'Det sidste EM'

Ronaldo deltager i et rekordhøjt sjette EM og har scoret 14 gange i turneringen, hvilket er langt foran den franske storspiller Michel Platinis andenplads på ni.

"Det er selvfølgelig uden tvivl det sidste EM (for mig)," sagde Ronaldo.

"Det vigtigste ved den karriere, jeg har gjort, er den entusiasme, jeg stadig har for at være her."

Portugals landstræner Roberto Martinez er enig og siger, at Ronaldos tårer var et tegn på, hvor meget det hele betyder for ham.

"Når man ser en spiller, den eneste spiller, der har deltaget i seks EM-slutrunder, med det ønske og den tro, som en ung mand har, så er de følelser utrolige for en, der har vundet alt og oplevet alt ," sagde den spanske træner.

"Han behøver ikke at bekymre sig så meget, og det er derfor, jeg takker ham. Jeg var sikker på, at han skulle være den første til at skyde (i straffesparkskonkurrencen) og vise os vejen til sejr.

"Alle er meget stolte af vores anfører. Han giver os alle en lektion i at have høje standarder og aldrig give op."

Ronaldo havde flere frispark, som enten gik forbi målet eller blev reddet af hans tidligere nemesis, Atletico Madrids Jan Oblak.

Angriberen har scoret i alle de store turneringer, han har deltaget i, men han er uden mål i otte EM- og VM-kampe og har skudt på mål 20 gange uden held i Tyskland denne sommer.

Ronaldo satser på at rette op på det mod Frankrig.

"Vi får nu en svær kamp mod Frankrig, som er favoritter til at vinde turneringen sammen med Tyskland og Spanien, men lad os gå i krig," sagde han.

"Vi vil kæmpe til det sidste."