Medie: Demiral får dobbelt-karantæne efter ulvehilsen-skandale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Medie: Demiral får dobbelt-karantæne efter ulvehilsen-skandale

Demiral kommer sandsynligvis til at mangle for tyrkerne i ottendedelsfinalen mod Holland.
Demiral kommer sandsynligvis til at mangle for tyrkerne i ottendedelsfinalen mod Holland.Profimedia
Skandalen med ulvehilsenen har tilsyneladende fået sportslige konsekvenser for den tyrkiske landsholdsspiller Merih Demiral. Ifølge avisen Bild får forsvarsspilleren karantæne i to EM-kampe, selv om Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) i første omgang ikke ville bekræfte det torsdag aften. Den 26-årige går i givet fald glip af kvartfinalen mod Holland på lørdag samt en mulig semifinale.

Demiral scorede begge mål for Tyrkiet i EM-ottendedelsfinalen mod Østrig i Leipzig og efter målet til 2:0 viste han den såkaldte ulvehilsen med begge hænder. Han offentliggjorde også et billede af sin "målfejring" på de sociale medier. UEFA indledte efterfølgende en undersøgelse på grund af "mistanke om upassende opførsel".

Gå til kampens centrum: Holland vs. Tyrkiet

Skandale fører til politiske spændinger

Ulvehilsenen er et håndsignal og et symbol for den tyrkiske højreekstreme og ultranationalistiske organisation "Grey Wolves". Hverken organisationen eller hilsenen er forbudt i Tyskland. 

Forbundsindenrigsminister Nancy Faeser (SPD) har skarpt kritiseret Demirals jubelråb. At bruge EM "som en platform for racisme" er "fuldstændig uacceptabelt", skrev socialdemokraten på de sociale medier.

Skandalen førte efterfølgende til diplomatiske spændinger. Efter indkaldelsen af den tyske ambassadør i Ankara indkaldte det tyske udenrigsministerium den tyrkiske udsending til en briefing torsdag.