Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Medie: UEFA karakteriserer spansk hånd på bolden i EM-kvartfinale som "årets fejldom"

Marc Cucurella har tilsyneladende alligevel stoppet bolden i strid med reglerne.
Marc Cucurella har tilsyneladende alligevel stoppet bolden i strid med reglerne.Paul Chesterton/Focus Images Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia
Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, mener tilsyneladende, at det var en fejl, at det tyske landshold ikke fik tildelt et straffespark i deres kvartfinalenederlag til Spanien, da Jamal Musialas skud ramte Marc Cucurella på armen.

Dette rapporteres af den spanske platform Relevo. Ifølge rapporten analyserede dommerkommissionen i det styrende organ flere situaioner fra EM-turneringen i sidste uge og kom frem til den konklusion, at der i overensstemmelse med de nuværende regler skulle have været tildelt et straffespark til Tyskland for Marc Cucurellas hånd på bolden.

Dommer Roberto Rosetti skulle angiveligt have udarbejdet et dokument til UEFA, som blev sendt til de internationale topdommere. Det sker jævnligt, så dommerne træffer de samme beslutninger i lignende situationer. I det seneste dokument er episoden, der karakteriseres som "årets fejldom," der fandt sted for mere end to måneder siden, tilsyneladende udtrykkeligt blevet nævnt som et casestudie.

Ifølge dokumentet bør "hånd på bolden, der forhindrer et skud på mål, straffes hårdere, og i de fleste tilfælde bør der dømmes straffespark, medmindre forsvarsspillerens arm er meget tæt på kroppen eller rører kroppen," citerer Relevo. 

"I dette tilfælde stoppede forsvarsspilleren skuddet på mål med sin arm, som ikke er meget tæt på kroppen, og udvidede derved sin rækkevidde, så der burde have været dømt straffespark."

Jamal Musiala ramte Cucurella på armen under Tysklands 2-1-nederlag til Spanien i kvartfinalen. Den engelske dommer Anthony Taylor nægtede værterne et straffespark i den forlængede spilletid ved stillingen 1-1, og videoassistenten greb heller ikke ind.