Nagelsmann om baneproblemer i Frankfurt: "Som at køre med sommerdæk om vinteren"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nagelsmann om baneproblemer i Frankfurt: "Som at køre med sommerdæk om vinteren"

Julian Nagelsmann frygter skader på banen i Frankfurt.
Julian Nagelsmann frygter skader på banen i Frankfurt.ALEXANDER HASSENSTEIN/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Græstæppet i Frankfurt har efterhånden fået kritik for den sløje tilstand. Det var tydeligt, at banen ikke var i optimal stand i Danmarks kamp mod England. Søndag skal EM-værterne fra Tyskland spille på den udskældte bane.

Der er fuld gang i EM-slutrunden i Tyskland. Tyskland er flere gange blevet rost som værtsnation, fordi infrastrukturen er god, og de har mange stadions med masser af kapacitet. 

Danmark har dog tidligere klaget over deres træningsbane, men det er ikke den eneste græsplæne, der har fået kritik.

Da Danmark torsdag spillede 1-1 mod England i en spændende og hård landskamp, så foregik det også på en bane i Frankfurt, som i den grad ikke var optimal. 

En meget blød bane fik flere spillere til at glide rundt gennem hele kampen, og nu får banen også kritik fra den tyske landstræner Julian Nagelsmann. 

Tyskerne spiller deres sidste gruppekamp søndag aften mod Schweiz, hvor de med en sejr eller uafgjort kan sikre sig førstepladsen i Gruppe A. Alligevel brugte Nagelsmann noget af pressemødet før kampen til at lufte sine bekymringer for det glatte græstæppe, der kan ende med at koste alvorlige skader.

”Jeg er ikke bekymret for fodbolden, men mere for risikoen for, at spillerne kommer til skade," siger Julian Nagelsmann.

Nagelsmann henviste til netop Danmarks kamp mod England, hvor han mente, at der var et par situationer, som værste fald kunne have forårsaget slemme korsbåndsskader.

"Med små spillere er det ikke så slemt, men med tunge spillere er det som at køre på sommerdæk om vinteren - det er heller ikke så godt for ulykkesforebyggelsen," siger Nagelsmann.

Det tyske medie Kicker skriver, at der i november 2023 blev spillet to NFL-kampe på stadion, og det har haft en negativ indflydelse på banen.

Det specielt anlagte hybridgræs var så beskadiget efter de to kampe, at det måtte udskiftes. Af økonomiske årsager besluttede de ansvarlige i Frankfurt dog at bruge naturgræs, som stod under vand i ugevis på grund af den begyndende vinter og kraftig nedbør.

Om banen er blevet bedre siden Danmarks kamp er ikke til at vide, men ikke desto mindre skal Tyskland og Schweiz forsøge at komme helskindet igennem søndagens gruppefinale.