Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Olmo er 'ligeglad' med topscorer-titel før EM-finale

Olmo er delt leder i kampen om den gyldne støvle
Olmo er delt leder i kampen om den gyldne støvleAFP
Den spanske playmaker Dani Olmo (26) kæmper med Englands Harry Kane (30) om den gyldne EM-støvle i 2024, men sagde fredag, at han er ligeglad med at vinde den, så længe hans hold løfter trofæet.

Olmo og Kane står lige med tre mål sammen med fire andre spillere, og hvis en af dem scorer i finalen på søndag i Berlin, vil de sandsynligvis få prisen.

Men da Spanien går efter et rekordstort fjerde europamesterskab, sagde Olmo, at holdets mål var langt vigtigere end hans egen individuelle ære.

"Det er en ekstra motivation, hvis der overhovedet er plads til det, men hør her, så længe vi vinder, er jeg ligeglad med, om jeg scorer, eller om (Spaniens målmand) Unai Simon gør det," sagde Olmo til journalisterne.

"Jeg er fuldstændig ligeglad, det vigtigste er at vinde kampen, men jeg har altid et mål om at hjælpe til."

Olmo har også lagt op til to mål for sine holdkammerater, men i modsætning til tidligere, hvor det blev brugt som en tie-breaker, vil prisen blive delt mellem de spillere, der ligger øverst på listen.

Olmos seneste målstatistik
Olmos seneste målstatistikFlashscore

RB Leipzig-midtbanespilleren startede ikke turneringen som en del af den spanske landstræner Luis de la Fuentes førstevalg, men gjorde en stærk figur fra bænken, da han fik chancen.

Olmo erstattede den skadede Pedri i kvartfinalesejren over værterne Tyskland, hvor han scorede og lagde op til Mikel Merinos sejrsmål.

Midtbanespilleren slog også til mod Frankrig i semifinalen og har scoret i alle tre knockout-runder, Spanien har spillet.

"I denne turnering har jeg gjort det rigtig godt, jeg er i storform, så jeg skal blive ved med at udnytte det," fortsatte han.

"Det er sandt, at (Kane og jeg) står lige, men der er også andre spillere, som har hjulpet os med at komme hertil med mål og godt spil.

"Apropos mål, så har Fabian (Ruiz) scoret to mål, Alvaro (Morata) har scoret et - hvis han scorer et hattrick, så vinder han, og så er vi lige så glade - det er ligegyldigt, hvem der scorer, det vigtigste er holdet."

Olmo scorede hattrick for Leipzig, da de slog Bayern München 3-0 i den tyske Supercup-finale i Kanes debut for de bayerske giganter i august sidste år.

Den engelske anfører har stadig ikke vundet et trofæ i sin karriere på klub- eller internationalt niveau, og han blev nummer to med England i EM 2020-finalen.

Kane har kæmpet med formen og topformen ved EM på trods af, at han har scoret tre mål.

"Selvfølgelig ville det være en drøm at score et hattrick (igen) og vinde", tilføjede Olmo.

"Men jeg gentager, at målet bare er at vinde."

Den hårde måde

Olmo sagde, at det at gøre tingene på den hårde måde var den perfekte motivation for en konkurrencepræget gruppe af spillere.

"Vi har været nødt til at gå den hårde vej og bør være stolte af, hvordan vi er kommet hertil. Den måde, vi spiller på, er det, der har bragt os hertil," sagde han.

"Vi har det rigtig godt og er opladede, velforberedte, fysisk og mentalt på toppen. Vi ved, at vi har en unik mulighed på søndag. Vi er supermotiverede for den kommende kamp.

"Alt, hvad vi tænker på nu, er finalen. Halvfems minutter fra æren, fra at kunne vinde et europamesterskab tolv år senere (efter den seneste triumf ved EM i 2012). Vores motivation er på sit højeste. Vi kan ikke vente!"

Olmo erkendte, at Englands vej også var hård, og at deres modstandere har vist en kampgejst gennem hele turneringen, som fortjener respekt.

Han mente dog ikke, at Spanien behøvede at ændre deres offensive stil til søndagens kamp.

"Hvis det virker, hvorfor så ændre det?Vi spiller med en unik og personlig idé, det er det, vi er som hold. Vi kan altid gøre nye ting og forbedre os, som træneren siger, men ideen vil være den samme," siger Olmo.

"England er et hold, der har vist, at de aldrig giver op... Men vi har også lidt. Mod Tyskland vandt vi i forlænget spilletid ... mod Frankrig var det ikke let ...

"Det er sandt, at vi spillede godt. Men vi har lige tabt en EM-semifinale for fire år siden. Vi har den dårlige erfaring og har lært, hvordan vi kan forbedre os. Vi bekymrer os ikke om den vej, de har gået. Vi fokuserer på vores egen."

"For mig er de to bedste hold dem, der går videre til finalen. Vi vil forsøge at fokusere på os selv og gøre vores bedste."

Følg EM 2024-finalen her med Flashscore.