Portugisisk profil hylder rekordmagerne Ronaldo og Pepe: "Jeg føler mig beæret"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Portugisisk profil hylder rekordmagerne Ronaldo og Pepe: "Jeg føler mig beæret"

Cristiano Ronaldo (t.v.) og Pepe (t.h.) i 2:1-sejren over Tjekkiet.
Cristiano Ronaldo (t.v.) og Pepe (t.h.) i 2:1-sejren over Tjekkiet.AFP
Cristiano Ronaldo stod ikke for aftenens mål - og alligevel var hans hold begejstret for bpåde ham og Portugals anden rekordmand Pepe.

"Det er utroligt. Vi er stolte over at dele øjeblikke på banen med dem, der har spillet ved fem eller seks EM-slutrunder," fortæller midtbanespilleren Vitinha efter den besværlige EM-åbningskamp mod Tjekkiet, der sluttede 2-1 til Portugal, i Leipzig.

Cristiano Ronaldo er nu den første spiller, der har deltaget i seks EM-slutrunder, efter at han startede inde i den første gruppekamp tirsdag aften. Forsvarsspilleren Pepe afløste med sine 41 år og 113 dage den ungarske målmand Gabor Kiraly med sine 40 år og 86 dage som den ældste spiller i turneringens historie.

"De slår stadig rekorder, det er utroligt," kommer det fra Vitinha, der selv blev hædret som kampens spiller, anerkendende. De to veteraner er "utroligt vigtige" for holdet:

"Jeg føler mig beæret over at spille sammen med dem."

Den enestående angriber Ronaldo kan sætte endnu en rekord i løbet af turneringen og blive den ældste EM-målscorer i en alder af 39 år - hvis holdkammeraten Pepe ikke scorer. "CR7" må dog stadig vente på sit første mål.

I Leipzig scorede indskiftede Francisco Conceicao i overtiden efter et selvmål fra Tjekkiets Robin Hranac for at forhindre europamestrene fra 2016 i at få en dårlig start. Tjekkiet og Portugals andre modstandere i gruppe F er Tyrkiet og Georgien.