Rangnick begræder østrigsk exit: "Jeg kan ikke tro, at vi skal hjem"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rangnick begræder østrigsk exit: "Jeg kan ikke tro, at vi skal hjem"

Ralf Rangnick ved ottendedelsfinalen.
Ralf Rangnick ved ottendedelsfinalen.Reuters
Østrigs træner Ralf Rangnick var ærgerlig over, at hans hold røg ud af EM 2024 mod Tyrkiet, og han ærgrede sig særligt over, at de ikke formåede at omsætte presset til chancer og en spektakulær redning i sidste øjeblik, som forhindrede, at kampen gik i forlænget spilletid.

Ralf Rangnick fortalte efter kampen, at hans hold havde spillet fire underholdende og intense kampe og var en kvartfinaleplads værdig, men betalte prisen for dårligt forsvarsspil, som gjorde, at de kom bagud efter 57 sekunder mod et sprudlende tyrkisk hold.

Merih Demiral udnyttede et kikset østrigsk forsøg på at cleare et hjørnespark, og han fordoblede Tyrkiets føring lige før det 60. minut, inden Michael Gregoritsch udlignede syv minutter senere.

Østrig skruede op for tempoet, men havde svært ved at skabe store chancer, indtil et hovedstød fra Christoph Baumgartner i overtiden blev reddet på spektakulær vis af målmand Mert Gunok.

"Hvis man er bagud med to mål, så bliver det ikke nemmere. Holdet prøvede alt. Så scorede vi et mål, og vi havde tid nok til at få uafgjort," sagde Rangnick på det efterfølgende pressemøde.

"Det er svært, når de har Gordon Banks i målet," sagde han og sammenlignede Gunoks redning med den berømte redning, som den afdøde engelske målmand præsterede på et hovedstød fra Brasiliens Pelé ved VM i 1970.

Østrigs exit tilføjer yderligere til deres ubegribelige statistik med ikke at have vundet en kamp i knockoutrunderne i en stor turnering til syv årtier.

"Man har også brug for en smule held. Hvis Baumgartners hovedstød til sidst var gået ind, kunne vi have vundet kampen," sagde Rangnick.

"Det var en historisk chance for at gå videre til kvartfinalen og spille mod Holland. Jeg kan ikke tro, at vi skal hjem i dag. Vi troede, at vi ville fortsætte vores rejse," sagde han.

Rangnick sagde, at hans hold nu skulle udnytte deres momentum og sikre sig kvalifikation til VM, hvilket ville være for første gang siden 1998.

"Vi er i øverste seedningslag i øjeblikket, og det er ikke sket i årevis, at vi er i seeded så højt, og vi ønsker at blive der. Vi har en god chance for at kvalificere os til en VM-slutrunde efter mange år," sagde han.

En spiller, som måske ikke længere er med, er angriberen Marko Arnautovic, som antydede, at tirsdagens nederlag kunne blive hans sidste kamp for landsholdet.

"Det er meget bittert, det er vanvittigt, at vi forlader slutrunden på denne måde," sagde Arnautovic. "For os er det slut. Træneren sagde 'op med humøret'."

"Det kan være, at det er min sidste kamp," tilføjede han.