Rangnick vender "hjem" til Leipzig til tyrkerbrag med Østrig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rangnick vender "hjem" til Leipzig til tyrkerbrag med Østrig

Rangnick håber på at føre Østrig til kvartfinalen ved EURO 2024
Rangnick håber på at føre Østrig til kvartfinalen ved EURO 2024Reuters
Østrigs landstræner Ralf Rangnick er allerede på hjemmebane i Tyskland til EM 2024, og når hans hold møder Tyrkiet i ottendedelsfinalen tirsdag aften, vil han befinde sig i meget velkendte omgivelser på Leipzig Stadion.

Rangnick tilbragte ni år som sportsdirektør i RB Leipzig, med to perioder som manager i den periode, og han stod i spidsen, da de rykkede op i Bundesligaen i 2016.

Hans tilbagevenden er dog uventet. Frankrig og Holland spillede uafgjort 0-0 i Leipzig for 10 dage siden, og de fleste eksperter havde regnet med, at et af disse hold ville vende tilbage som vinder af gruppe D og spille ottendedelsfinale.

I stedet besejrede Østrig hollænderne med 3-2, og Frankrig spillede uafgjort 1-1 mod Polen, hvilket bragte Rangnick tilbage til byen, hvor han havde en vigtig rolle i at føre en ny klub fra de lavere ligaer til Bundesligaen.

Østrigs seneste resultater
Østrigs seneste resultaterFlashscore

RB Leipzig har masser af kritikere, og ingen steder mere end i selve byen Leipzig. Red Bull, som allerede var involveret i fodbold med Red Bull Salzburg i Østrig, havde kig på Tyskland, og Leipzig var et perfekt mål.

Byen havde ikke længere nogen bundesligaklub, og de klubber, der stadig levede, spillede i de lavere ligaer.

Den havde også et nyt stadion, der blev bygget til VM i 2006, og som blev bygget i den enorme skål, der var Zentralstadion, som åbnede i 1956 og kunne rumme over 100.000 tilskuere i sin storhedstid.

Leipzig stadion er den eneste bane fra det tidligere Østtyskland, der er vært for EM, og fodbold i byen går meget længere tilbage end Red Bulls engagement.

Det tyske fodboldforbund (DFB) blev grundlagt i Leipzig i 1900, og VfB Leipzig vandt den første tyske ligatitel, men østtysk fodbolds tilbagegang siden genforeningen havde efterladt byen uden en topklub siden 1994.

Red Bull overtog SSV Markranstadt fra den femtebedste række, og efter at have vundet oprykning i deres første sæson gik de i stå i et par år. I 2012 kom Rangnick til, ikke som manager, men som sportsdirektør for klubberne Leipzig og Salzburg.

Rangnick var allerede velkendt i tysk fodbold og havde opnået flere oprykninger med 1899 Hoffenheim og ført dem fra den tredjebedste række til Bundesligaen, og han blev længe krediteret for at have udviklet "gegenpressing".

Hans aggressive angrebsfodbold med højt kontrapres er det, der gør Østrig til et så attraktivt og farligt hold, og mange af deres spillere er kommet gennem Red Bull-systemet under Rangnick, enten i Leipzig eller Salzburg.

Rangnick fejrer ved EURO 2024
Rangnick fejrer ved EURO 2024Reuters

Rangnick overbeviste ledelsen i klubben om, at vejen frem ikke var at bruge store summer på etablerede spillere med store navne, men at finde de rigtige unge talenter at udvikle.

Han arbejdede bag kulisserne og hentede spillere som Timo Werner, den tyske angriber, der i øjeblikket er udlånt til Tottenham Hotspur, den svenske anfører Emil Forsberg og naturligvis danske Yussuf Poulsen.

Af Østrigs EM-trup spiller midtbanespillerne Christoph Baumgartner og Nicolas Seiwald i RB Leipzig, mens Marcel Sabitzer, der scorede sejrsmålet mod hollænderne, og Konrad Laimer tidligere har spillet for klubben.

Leipzig og dens stadion er det sted, hvor Rangnick tilbragte den længste periode af sin karriere, og der kan ikke findes noget bedre sted for ham at føre Østrig til kvartfinalen i EM for første gang.

Rangnick vil have hjemlige rammer til at hjælpe ham med at nå sit mål, og hvis Leipzigs sidste kamp ved EM 2024 fører Østrig videre, vil det være en passende kulmination - indtil videre -på landets deltagelse i turneringen.

Følg kampen på Flashscore.