Rundens hold fra EMs ottendedelsfinaler: Straffesparkskonge og dominerende spansk midtbane

Euro 2024-holdet i ottendedelsfinalen
Euro 2024-holdet i ottendedelsfinalenKIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
Den første knockout-runde ved EM 2024 er overstået, og vi ved, hvilke otte hold der skal i kvartfinalen - men hvilke spillere klarede sig bedst i ottendedelsfinalerne?

Vi så mange af favoritterne gå videre samt et par dark horses i Schweiz og Tyrkiet med flere toppræstationer i alle otte kampe.

Valget af spillere er udelukkende baseret på Flashscores spillerbedømmelsessystem, som er baseret på flere statistikker. Blandt andet succesfulde afleveringer, mål, assist, tacklinger og så videre.

Holdet i ottendedelsfinalen
Holdet i ottendedelsfinalenFlashscore

Målmand: Diogo Costa, 8,3 (Portugal)

Portugal besejrede Slovenien i straffesparkskonkurrence efter 0-0 efter 90 minutter og forlænget spilletid.

Målmand Diogo Costa var aftenens helt, da han reddede alle tre slovenske straffespark i straffesparkskonkurrencen.

Han leverede også en solid indsats i den øvrige del af kampen med to store redninger på begge Sloveniens forsøg på mål.

Højre back: Joao Cancelo, 8,7 (Portugal)

Joao Cancelo spillede næsten hele kampen mod Slovenien og leverede en utrættelig indsats i højre side af forsvaret med fem clearinger, fire tacklinger og en erobring.

Han havde også en solid indflydelse fremad banen efter at have lagt fem indlæg og gennemført seks driblinger, hvilket bidrog til Portugals generelle dominans gennem hele kampen.

Cancelo varme kort
Cancelo varme kortOpta by StatsPerform / Profimedia

Stopper: Nico Schlotterbeck, 8,2 (Tyskland)

Nico Schlotterbeck lavede en assist i Tysklands 2-0-sejr over Danmark, da han med en fremragende aflevering fra egen banehalvdel sendte Jamal Musiala i dybden og scorede.

Forsvarsspilleren spillede også sin rolle i tyskernes andet clean sheet i turneringen, hvor han lavede seks clearinger, to erobringer og en tackling - og klarede sig godt i sin første start ved EM 2024.

Stopper: Merih Demiral, 9,6 (Tyrkiet)

Tyrkiet havde brug for en helt i den svære ottendedelsfinale mod Østrig, og forsvarsspilleren Merih Demiral trådte i karakter med to mål, og det gav dem en stærk 2-1-sejr.

Østrigerne kom ind til kampen efter en imponerende sejr over Holland, og de havde været et af de bedst præsterende hold i turneringen.

Demirals rating på 9,6 er den bedste af alle spillere i knockoutfasen indtil videre.

Rundens spiller
Rundens spillerFlashscore / AFP

Venstre back: Nuno Mendes, 8,9 (Portugal)

Nuno Mendes, en anden portugisisk back, var lige så effektiv som sin kollega Cancelo og fik en rating på 8,9 - den højeste af alle spillere i kampen mod Slovenien.

Mendes spillede alle 120 minutter og havde stor indflydelse på Portugals angrebsspil med 131 berøringer og én vigtig aflevering.

Han var også pålidelig i defensiven og hjalp sit hold med at holde sit andet clean sheet ved EM 2024.

Midtbane: Pedri, 8,3 (Spanien)

Pedri er den første af en trio af spanske centrale midtbanespillere, der brillerede i 4-1-sejren over Georgien.

Efter at være kommet bagud tidligt i kampen fortsatte spanierne med at dominere, hvilket hovedsageligt skyldtes tre toppræstationer på deres midtbane.

På trods af at han kun spillede 52 minutter, lavede Barcelona-playmakeren fire nøgleafleveringer og var en vigtig brik i Spaniens kontrol over kampen.

Midtbane: Rodri, 8,5 (Spanien)

Som altid var Rodri der, når hans hold havde brug for ham.

Midtbanespilleren dukkede op med en udligning for Spanien mod slutningen af første halvleg, da han modtog bolden på kanten af feltet og sendte bolden i mål i det nederste hjørne.

Rodri udførte også sin sædvanlige midtbanerolle som forventet, idet han rørte bolden 119 gange og lavede 109 afleveringer i løbet af 90 minutter.

Rodri afleveringskort
Rodri afleveringskortOpta by StatsPerform / AFP

Midtbane: Fabian Ruiz, 8,9 (Spanien)

Overraskelsen på Spaniens midtbane indtil videre har været Fabian Ruiz, som endnu en gang var deres bedste spiller i sejren over Georgien.

Ruiz scorede et mål og lavede en assist i ottendedelsfinalen, hvor han først kom først på et indlæg og headede bolden ind ved bagerste stolpe. Senere lagde han en lækker bold til rette for Nico Williams, der løb hen og omsatte den.

Ruiz har været en af heltene ved Euro 2024 indtil videre og blev igen kåret til kampens spiller med en rating på 8,9.

Angriber: Ruben Vargas, 8,4 (Schweiz)

Schweiz vandt en kæmpe 2-0-sejr over de regerende mestre fra Italien og viste sig som en seriøs udfordrer efter at have domineret deres modstandere fuldstændigt.

Ruben Vargas var i centrum for deres imponerende præstation, hvor han først satte Remo Freuler op med et smukt indlæg, inden han selv scorede med et fantastisk spark, som passerede Gianluigi Donnarumma.

Angriberen er en del af et meget farligt schweizisk angreb og kan være en af dem, man skal holde øje med i de resterende kampe ved EM 2024.

Vargas mod Italien
Vargas mod ItalienOpta by StatsPerform / AFP

Angriber: Donyell Malen, 9.4 (Holland)

Donyell Malen kom ind fra bænken og scorede to gange for Holland i deres 3-0-sejr over Rumænien.

Angriberen kom ind i starten af anden halvleg og scorede to mål i de sidste ti minutter af kampen og sikrede Holland videre avancement.

Især hans andet mål vakte opsigt, da han modtog bolden på egen banehalvdel og løb hele vejen ned til Rumæniens felt og sendte bolden smukt i nettet.

Angriber: Nico Williams, 8,4 (Spanien)

Vores hold afrundes af en anden spansk spiller, Nico Williams, som bidrog med et mål og en assist i 4-1-sejren over Georgien.

Han lagde først op til Rodris udligning, mens han senere sneg sig ind i feltet og efter en fremragende aflevering fra Ruiz smadrede han bolden op i det korte hjørne.

Williams havde også en god kreativ indflydelse ud over sin assist og lavede fire vigtige afleveringer, og han fortsatte med at vise, hvorfor han har været en af Euro 2024's bedste spillere indtil videre.