Særligt et spørgsmål affødte en stærk reaktion fra serbisk TV-kommentator før Danmark-kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Særligt et spørgsmål affødte en stærk reaktion fra serbisk TV-kommentator før Danmark-kamp

Sergej Milinkovic-Savic og Pirre-Emil Højbjerg i duel under kampen i 2022 i Parken
Sergej Milinkovic-Savic og Pirre-Emil Højbjerg i duel under kampen i 2022 i ParkenProfimedia
Der er stærke følelser i spil før Danmark onsdag aften møder Serbien i den altafgørende kamp om at spille sig videre til ottendedelsfinalerne ved EM, og det kom tydelig til kende, da Flashcore.dk lavede et interview med den serbiske TV-kommentator Aleksandar Stojanovic før den vigtige kamp.

Historien har tidligere vist at nationer født ud af det gamle eks-Jugoslavien tidligere har formået at kvalificere sig til slutrunder med en sand perlerække af store talenter og store stjernespillere, som så, når det virkelig gjaldt, ikke har formået at leve til de store forventninger, som der var stillet til dem. 

Derfor ville Flashscore.dk også gerne spørge ind til, hvor gode Stojanovic mener det serbiske fodboldlandshold mentalt er til at håndtere store opgaver i en slutrunde. Og det affødte følgende svar fra den serbiske TV-kommentator:

"Det er lidt sjovt, at du stiller mig det spørgsmål. Det spørgsmål ville du ikke have stillet, hvis vi havde snakket om Novak Djokovic, det serbiske basketball landshold eller vores landshold i vandpolo. Men når vi snakker om fodbold får vi altid det spørgsmål. Jeg forstår det nu godt for fodbold er en størrelse, som man ikke kan sammenligne med nogetsomhelst andet", siger Stojanovic. 

Kampen mod Serbien ved EM 2024 er det blot fjerde opgør mellem et serbisk og et dansk herrelandshold i historien. Og statistikken må siges at være i dansk favør. Tre danske sejre ud af tre mulige, hvor den seneste var en 3-0 sejr i en testkamp i Parken i 2022.

De danske målscorere var Joakim Mæhle, Jesper Lindstrøm og Christian Eriksen. Sidstnævnte gjorde i kampen comeback på hjemmebane ovenpå sin lange pause efter EM 2020. Stojanovic husker godt kampen i København fordi han var selv på arbejde den dag i Parken.

Danmark - Serbien statistik
Danmark - Serbien statistikFlashare

"Jeg var kommentator på kampen i København, hvor I slog os 3-0, og vi blev blæst ud af banen. Danmark er stor favorit mod Serbien fordi I spiller næsten altid godt mod os. Danmark er kommet til EM med en enormt stærk trup på trods af den tvivl, der har været omkring Christian Eriksen.

"Jeg ved der har været diskussioner, om Christian Eriksen var god nok til at spille den rolle, han tidligere har haft, men det er en trup med karakter og et hold, der kan spille i det samme høje tempo igennem en hel kamp, og det tro jeg vil gøre en kæmpe forskel", siger Stojanovic.

Stojanovic ser det serbiske mandskab som deres egen værste fjende. Holdet fremviser en enorm fysisk styrke, og mangler absolut ikke "firepower" i de forreste geledder, hvor Dusan Tadic, Aleksander Mitrovic og Goran Vlahovic udgør en enorm stærk trio. Men når det er sagt, så formår forsvaret sjældent af lukke helt af og der er også (som før nævnt) tvivl om, hvor stærke serberne er mentalt i en slutrunde.

"Styrken på holdet er, at man kan score mod ethvert mandskab, og svagheden er, at man kan også lade mål gå ind mod alle mandskaber. Vores store svaghed er, at der går for mange mål ind på os. Hvis man går tilbage til VM i Qatar gik der otte mål ind på os i tre kampe, og det var kun Costa Rica, der havde en målscore, der var ringere."

"Det ironiske er, at vi scorede flere mål end Brasilien og Schweiz og alligevel endte vi bare med ’et sølle point, og det er virkelig Serbien i en nøddeskal. Så faktum er, at vi kan score mod alle, men alle kan også score mod os", siger Stojanovic.

Skulle Serbien ryge ud af slutrunden i gruppespillet, vil det dog ikke være en katastrofe, siger Stojanovic, der allerede betegner turneringen som en succes for Serbien. "Jeg tror Serbien ryger ud af gruppen, men stadigvæk vil turneringen have være en succes for os for Serbien har ikke været med i en EM-slutrunde siden 2006 og på den baggrund er det en succes bare at have kvalificeret sig."

Om Stojanovic får ret får vi at kl. 21.00 i aften på Allianz Arena i München.