Sådan gik det: Klogt spillende tyrkere sender Østrig ud i EM-mørket efter mirakelredning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sådan gik det: Klogt spillende tyrkere sender Østrig ud i EM-mørket efter mirakelredning

Opdateret
Vi skal have fundet den sidste kvartfinalist
Vi skal have fundet den sidste kvartfinalistProfimedia, Flashscore
I aften slutter ottendedelsfinalerne ved EM 2024, og vi vil derfor kende det fulde billede af kvartfinalerne sidst på aftenen. Holland møder Rumænien om den ene plads, mens Østrig og Tyrkiet kæmper om den anden.

SLUT - Det holdt hårdt for tyrkerne, men de holdt stand til sidst, og skal nu møde Holland i kvartfinalen i Berlin på lørdag.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by StatsPerform

90+4: Tyrkernes målmand Mert Günok laver turneringens bedste redning på et hovedstød fra Christoph Baumgartner. Det er helt vanvittigt lavet af Besiktas-keeperen, der sætter af fra støttebenet, og sætter labben på et veltimet hovedstød.

88': Østrigerne holder nærmest åbent hus nede bagi, og hvis Tyrkiet havde haft en smule mere koldblodighed, så havde de nemt lukket kampen. Opgøret lever i bedste velgående, og Østrig sætter alt på et bræt.

77': Regner siler ned i Leipzig, og det kan vise at være en fordel for Østrig i jagten på mål. Der kan nemt opstå tilfældigheder i det tyrkiske felt, og de rødklædte østrigere sværmer om tyrkernes mål med lige under et kvarter igen. 

67': MÅÅÅÅÅÅÅL (1-2) - Østrig med en reducering, og hvem andre end Gregoritsch på bagerste stang. Et hjørnespark bliver sendt ind over, og efter en forlængelse står Freiburg-angriberen helt fri og kan reducere.

60': MÅÅÅÅÅÅÅL (0-2) - Demiral igen og 2-0 til tyrkerne. Stopperen fra Al-Ahli stiger uimodståeligt op på endnu et sublimt hjørnespark fra Güler, og stanger Tyrkiet foran med to. Det må være en kold klud i ansigtet på østrigerne, der ikke evnede at udligne i deres gode periode.

Stor kamp af Demiral
Stor kamp af DemiralOpta by StatsPerform

53': Der er kommet fornyet energi over Østrig efter pausen, men tyrkerne holder stadig stand. Når Tyrkiet har bolden skal de have mere ud af det, for ellers bliver det en lang halvleg, hvor de kommer til at reagere for meget på Østrig, og ikke agere som spillere som Güler er så god til.

46': Vi er i gang igen efter pausen, hvor Østrig har skiftet to mand. Ind er blandt andet kommet Michael Gregoritsch, der lavede hattrick i 6-1 sejren over Tyrkiet i marts.

PAUSE - Det har været en nærmest perfekt første halvleg af Tyrkiet. Vincenzo Montella skal ned i kabinen, og sætte sine spillere op til at gentage bedriften efter pausen. Rangnick skal omvendt indgyde noget selvtillid i sine spillere, for der skal andre boller på suppen efter pausen.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegOpta by StatsPerform

42': Den snarlige pause kommer til at bekomme Østrig vel. De skal have ladt batterierne op, og fundet ud af hvordan skal kunne sætte igennem igen.

Østrig er kun en gang før kommet videre fra gruppespillet. Det var ved EM i 2021, hvor de kom til 1/8-finalen. Det vil altså være første gang i østrigsk fodboldhistorie, hvis de kan vende kampen, og kvalificerer sig til kvartfinalen.

31': Det er stadig Østrig der er marginalt mest på bolden. Tyrkerne har den stilling de gerne vil have, og de har overlevet det værste østrigske pres, og holdt folk som Arnautovic og Sabitzer i skak. Østrig mangler stadig at blive noteret for en afsluning indenfor rammen.

Tyrkiet står relativt lavt
Tyrkiet står relativt lavtOpta by StatsPerform, Profimedia

22': En periode med relativ ro efter kaosset fra starten, hvor Østrig tager kontrol over bolden. Husk, at de toppede en gruppe med Holland og Frankrig, hvilket betyder, at de ikke bliver nogen let opgave for dette tyrkiske hold.

15': Efter chokket over at være kommet bagud efter 57 sekunder, er det som om Østrig begynder at ligne sig selv. Deres trademark overfaldsfodbold er ved at blive sat i værk, og Tyrkiet har været trykket godt tilbage på banen.

5': Bolden hopper og danser på den tyrkiske streg, og der er millimeter fra en østrigsk udligning efter et hjørnespark. Kampen er startet i et vanvittigt højt tempo.

1': MÅÅÅÅÅÅÅL (0-1) - Tyrkisk drømmestart med lynscoring ved Merih Demiral. Østrig formår ikke at håndtere et hjørnespark fra Arda Güler, og efter en parering fra Patrick Pentz, sender Merih Demiral bolden i mål for Tyrkiet. Det er det hurtigste EM-mål i en knockoutkamp nogensinde.

1': Kampens portugisiske dommer, Artur Soares Dias, har fløjtet den sidste 1/8-finale i gang. Dias passede også fløjten i Danmarks uafgjorte kamp mod England. 

Kl. 20:22 - Tyrkerne har i den grad revanche til gode, efter et forsmædeligt nederlag på hele 6-1 i sidste indbyrdes møde. Heldigvis for tyrkerne, var det en testkamp, da seneste betydende møde er 13 år siden.

Indbyrdes møder
Indbyrdes møderFlashscore

Kl. 20:14 - Startopstillingerne er kommet ud til aftenens spændende opgør, hvor vi skal finde Hollands modstander. Samet Akaydin og ikke mindst Hakan Calhanoglu er fraværende for Tyrkiet grundet karantæne, mens Wolfburgs Patrick Wimmer må stå over for østrigerne.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

SLUT - Det var Holland hele vejen, og Rumænien var aldrig for alvor tæt på overraskelsen. Kampen levede dog længe, da Holland var for ineffektive på deres mange chancer. 

Kampens statistik
Kampens statistikOpta by StatsPerform

90+3': MÅÅÅÅÅÅL (0-3) - Donyell Malen lukker og slukker til 3-0. Dortmundspilelren får bolden på egen banehalvdel. Herefter sætter han blot turboen til, og kan med sit andet mål i kampen, søtte sidste søm i Rumæniens ligkiste.

90': Det lakker mod enden for et fornemt bekendtskab med Rumænien. De leverede et flot gruppespil, men i denne kamp har det været Davids kamp mod Goliath.

Der har været for store mangler rent offensivt, men hollænderne har været for stærke, og kunne med lidt mere skarphed have lukket opgøret langt tidligere.

83': MÅÅÅÅÅÅÅÅL (0-2) - Holland kommer foran med 2-0. Gakpo tryller på mållinjen, og mens Rumænien tror at bolden har sluppet mållinjen, kan Liverpool-spilleren finde Donyell Malen, der let kan score det forløsende 2-0 mål, der kan få hollændernes blodtryk til at falde en smule.

72': Iordanescu skifter tre nye spillere ind, og mon ikke det er et signal om, at Rumænien skal tage skeen i den anden hånd. Nu får de knap og nap 20 minutter til at sætte deres præg på løjerne. Holland har bolden 2/3 af tiden, så det kræver en jætteindsats af rumænerne.

Kampens xG
Kampens xGFlashscore

63': Holland tror de har scoret til 2-0, men Gakpos manglende jubel over scoringen, gjorde at VAR tjekket næsten var afgjort på forhånd. Hollænderen var i offside, da han sendte bolden sikkert op i nettaget. Rumænien skal snart til at sadloe om, hvis ikke denne kamp skal glide dem af hænde.

59': Der er bud efter en hollandsk scoring til 2-0. Kaptajn van Dijk sender et hovedstød på stolpen, og Reijnders og Depay har også haft muligheder for en scoring yderligere.

53': Kampbilledet har ikke ændret sig forfærdeligt meget. Holland har haft et par gode muligheder, og fået en straffesparksappel afvist, efter en fornemt rush op ad banen af Tijjani Reijnders, der ledte tankerne hen på Morten Olsen og Lothar Matthäus i de gamle libero-dage.

46': Holdene er på banen igen, og Koeman har taget Steven Bergwijn ud igen, og sat Donyell Malen ind i stedet for

PAUSE: Holland var spillet en fremragende første halvleg. Pausen kommer kærkomment for Edward Iordanescus tropper, der har været i stormvejr i de første 45 minutter. De skal længere frem på banen, og finde en løsning på at holde Denzel Dumfries i skak. Bart Verbruggen i det hollandske mål er også blevet testet for lidt, men det kræver de kommer frem over stepperne. De sidste par minutter har dog været lovende for rumænerne.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegOpta by StatsPerform

42': Holland har gang i deres bedste kamp ved turneringen. Især Dumfries har været i hopla på højresiden, men også Simons og naturligvis målscorer Gakpo har været skarpe. Hvis det her er det nye hollandske udtryk, kan de nå langt ved denne slutrunde, med de modstandere der venter - forudsat de først får skovlen endegyldigt under Rumænien.

37': Rumænien må foretage en udskiftning på venstre back, da den nye mand Mogos, må lade sig udskifte efter at være blevet ramt af Dumfries. Rumænerne står og parerer angreb i øjeblikket, og Tottenham-spilleren Radu Dragusin har vist flere prøver på, hvorfor Spurs betalte mange penge for ham i vinter.

30': Holland har på ingen måde lettet foden fra speederen efter føringsmålet. De har sat sig godt og grundigt på kampen, og tvinger rumænerne tilbage i banen. Oranje er allerede oppe på syv hjørnespark, men Depay mangler for alvor at ramme en medspiller på dem. 

20': MÅÅÅÅÅÅÅL (0-1) - Cody Gakpo bringer Holland i front. Liverpool-spilleren tager fusen på Florin Nita i det rumænske mål, da han sender sin afslutning mod den korte stolpe. Målmanden fra Gazientep så ikke helt god ud i situationen. Det gjorde Andrei Ratiu heller ikke, da han ikke formår at holde Gakpo på ydersiden.

Opspil til mål
Opspil til målOpta by StatsPerform

18': Efter et par pauvre kampe mandag, er dette opgør yderst levende, og minder mere om de fleste kampe vi har set ved denne slutrunde. Boldbesiddelsen er ligeligt fordelt, men ingen af holdene har får alvor fået testet de to målmænd.

12': Senest Rumænien er gået videre fra gruppespillet ved EM, er tilbage i år 2000. Her blev kvartfinalen dog endestationen for de gulklædte, der i den grad nyder stor opbakning i München denne tirsdag aften. Skulle det lykkes for Rumænien at vinde, venter en kvartfinale på lørdag i Berlin, mod vinderen af aftenens sene 1/8-finale..

3': Rumænien har allerede en spiller til behandling. Ianis Hagi , der er søn af legenden Gheorghe Hagi, slår sig efter en nærkamp i det hollandske straffesparksfelt. Han kommer dog tilbage i aktion, efter at have fået bundet hovedet godt og grundigt ind.

1': Kampens tyske dommer Felix Zwayer har fløjtet kampen i gang. 

Kl. 17:55 - Denzel Dumfries og Xavi Simons' tilbagevenden til den hollandske opstilling signalerer deres offensive intentioner. Dumfries er tilbage i højre side af forsvaret i stedet for Lutsharel Geertruida, mens Simons spiller på midtbanen i stedet for Joey Veerman, som blev taget ud efter 35 minutter af den seneste kamp mod Polen. Hos Rumænien håber de at Dennis Man, er manden der kan afgøre kampen til deres fordel.

Kl. 17:11 - Holland har håneretten i de to landes indbyrdes opgør. Seneste møde daterer sig tilbage til 2017, hvor Oranje vandt med 3-0 i en testkamp i Bukarest. Rumænien har ingen fra den daværende startopstilling med, mens Holland har Virgil van Dijk, Memphis Depay og Nathan Ake med som gengangere.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Kl. 17:00 - Holland og Rumænien har offentliggjort deres startopstillinger.

Ronald Koeman sætter sin lid til Steven Bergwijn, der får sine første minutter ved denne slutrunde på den hollandske højrekant. Rumænien har to ændringer i startopstillingen. Dennis Man og Vasile Mogos er nye i forhold til 1-1 kampen mod Slovakiet. Sidstnævnte erstatter en karantæneramt Nicusor Bancu.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

Kl. 15:00 - Velkommen til EM Trackeren til den sidste dag i ottendedelsfinalerne i Tyskland. Vi har haft tre aftener med drama i knockoutfasen, og vi er klar til endnu en. Det har ikke altid været fodbold af høj kvalitet, men det har været aldeles dramatisk.

I aften møder Holland Rumænien kl. 18.00 i München i den første kamp. Hollænderne har ikke ramt deres fulde niveau i Tyskland, og afsluttede gruppespillet med et nederlag til Østrig. Rumænien derimod imponerede og overraskede, da de vandt gruppe E.

Læs vores interview med Flashscores rumænske redaktør her.

Videoforhåndsvisning af Holland vs Rumænien
Flashscore

I den sene kamp tager vinderne af gruppe D, Østrig, imod et tyrkisk hold, der underholdte, men ikke overbeviste fuldt ud i gruppespillet. En ting er sikkert: I denne kamp mødes to af de mest proaktive hold, der er tilbage i turneringen.

Læs mere om Østrigs træner Ralf Rangnick her.

Videoforhåndsvisning af Østrig mod Tyrkiet
Flashscore

Følg med i turneringen her.

Omtaler