Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Saka lagde EM 2020-straffespark bag sig og blev Englands helt store redningsmand

Sake begik ingen fejl fra pletten denne gang
Sake begik ingen fejl fra pletten denne gangReuters
Bukayo Saka blev udsat for racistiske fornærmelser efter at have brændt det afgørende straffespark i Englands nederlag i straffesparkskonkurrencen i EM-finalen i 2021, men lørdag begravede han det mareridt med et fantastisk individuelt mål og straffesparkssucces mod Schweiz.

"Det var virkelig svært at komme tilbage efter sådan noget. Jeg brugte det til at gøre mig stærkere. I dag tog jeg chancen, og det er jeg glad for," sagde Englands man-of-the-match.

Bukayo Saka var kun 19 år, da han tabte til Italien efter straffesparkskonkurrence på Wembley, og hans selvtillid kunne være blevet knust af de racistiske tilråb, som han og andre spillere modtog på nettet.

Men han kom sig hurtigt - hjulpet af landstræner Gareth Southgates støtte, en massiv bølge af offentlig hengivenhed og en modreaktion mod krænkerne - og har fortsat med at vise sig flot frem for Arsenal i Premier League og for England.

Nu er Saka en populær skikkelse og i en alder af 22 år næsten en rutineret mand på landsholdet med 38 optrædener og 12 mål.

Lørdagens kamp var måske den mest specielle af dem alle.

Saka udlignede med et fremragende spark, da England var bagud 1-0 i kvartfinalen mod Schweiz og på vej ud af turneringen. Da kampen sluttede 1-1 efter forlænget spilletid, var han en af Englands fem succesfulde straffesparkstagere i 5-3-sejren i straffesparkskonkurrencen.

"Jeg er stolt af mig selv"

Det solide fokus i hans ansigtsudtryk, da han gik frem for at tage Englands tredje straffespark, blev afløst af et stort smil, da bolden lå i hjørnet.

"Sidste gang vi var i en straffesparkskonkurrence ved EM, ved I alle, hvad der skete. Jeg er så stolt af alle, at vi gik videre denne gang," sagde han.

"Jeg følte, at vi dominerede hele kampen, og at chancen (for et mål, red.) ville komme. Og den kom, og det var mig, der tog den, så det er jeg stolt af."

Træner Southgate, hvis trøst af Saka ved sidste EM var et af turneringens faste billeder og stadig er et smertefuldt syn for de engelske fans, sagde, at han ikke kunne være mere stolt af sit unge hold.

"Han er så modig. Han er en af vores bedste. Så vi var aldrig i tvivl om, at han ville tage et (straffespark, red.). Men vi ved alle, hvad han gik igennem. Og at han kunne levere, som han gjorde."

Englands fodboldhistorie er fyldt med smertefulde straffesparkskonkurrencer, men Saka sagde, at han følte sig rolig i øjeblikket.

"Man fejler én gang, men jeg er typen, der gerne vil sætte mig selv i den position igen. Jeg ved, at der er mange nervøse mennesker, der ser på, eksempelvis min familie, men jeg holdt hovedet koldt og scorede mit straffespark," sagde han.