Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Schweizisk medie: Her er det gået galt for Yakin's tropper efter EM

Schweiz har store problemer for tiden.
Schweiz har store problemer for tiden.PEDJA MILOSAVLJEVIC/AFP
Det schweiziske landshold er rendt ind i masser af modgang efter en stærk EM-slutrunde. EM-kvartfinalisterne famler lige nu, og de har endnu ikke formået at sætte en god kamp sammen efter sommerens succes.

Under sommerens EM-slutrunde var der flere nationer, der overraskede positivt. En af de nationer var Schweiz, der nåede hele vejen frem til kvartfinalen, hvor de dog måtte se sig slået af de senere sølvvindere fra England efter en straffesparkskonkurrence. 

Inden da havde de både slået Italien og spillet uafgjort med de tyske værter. Sommerens EM-magi har dog forladt schweizerne, og de har stadig til gode at få en succesoplevelse i efteråret. 

Schweiz er i Nations League-gruppe med Spanien, Danmark og Serbien. Indtil videre har schweizerne spillet tre landskampe efter EM-slutrunden, og de er alle endt med nederlag og en negativ målscore på 1-8.

Men hvad i alverden er der sket for Murat Yakins tropper? – Det schweiziske medie Blick har kigget det schweiziske landshold efter i sømmene, og de er kommet frem til flere centrale problemer.

Stilling i Nations League-gruppe
Stilling i Nations League-gruppeFlashscore

 

Problemer både offensivt og defensivt

Under sommerens slutrunde var schweizerne ganske skarpe defensivt, men den defensive stabilitet er forsvundet. Den mangeårige førstemålmand Yann Sommer og den rutinerede stopper Fabian Schär valgte begge at stoppe på landsholdet, og det er ikke lykkedes Murat Yakin at få den nye defensive konstellation til at lykkedes.

Da EM-slutrunden var slut, havde Schweiz kun indkasseret fem mål i 2024, mens de efter EM har indkasseret otte mål i tre kampe. Blick fremhæver blandt andet også Nico Elvedi, som fik rødt kort mod Danmark og som i seneste kamp mod Serbien blev noteret for et selvmål. Derudover mener mediet også, at Manuel Akanji har underpræsteret på landsholdet.

Breel Embolo brænder straffespark mod Serbien
Breel Embolo brænder straffespark mod SerbienProfimedia

Det er ikke kun i defensiven, at problemerne hober sig op. I den offensive del af spillet har effektiviteten virkelig også manglet efter EM. I seneste kamp mod Serbien misbrugte Breel Embolo et straffespark, og det er faktisk kun blevet til en enkelt schweizisk scoring i de tre første Nations League-kampe.

Samtidig har schweizerne også været ramt af skader, da både Ruben Vargas og Dan Ndoye ikke er i kampform grundet skader.

Schweiz har gennem flere år savnet mål, og de har sjældent haft en dødbringende angriber med mål i støvlerne. Det var dog ikke et problem ved EM, hvor schweizerne scorede i samtlige kampe. Nu ser det dog ud til, at målfarligheden igen er en svaghed for schweizerne med kun et enkelt mål i de seneste tre kampe.

En underpræsterende og smal trup

Schweiz lignede under EM et hold, der var perfekt afstemt samtidig med, at de spillere, der kom ind på banen i løbet af kampene, gjorde det fremragende. Det var dog ofte de 11 i startopstillingen, som Murat Yakin satte sin lid til. 

Blick fremhæver, at der er flere positioner på holdet, hvor der ikke er en gardering. I seneste kamp mod Serbien blev wingbacken Silvan Widmer pillet ud i pausen og erstattet af midtbanespilleren Fabian Rieder.

Det betød, at offensivspilleren Dan Ndoye, som var en af Schweiz’ farligste spillere under EM, skulle agere højre wingback.

Derudover var Schweiz begunstiget af, at flere af de mere ukendte spillere – som Fabian Rieder, Michel Aebischer og Kwadwo Duah – gjorde det glimrende under slutrunden, men er faldet i niveau ligesom mange af de rutinerede kræfter på holdet.

Det er vigtigt for de unge og uprøvede spillere at kunne støtte sig op ad de erfarne spillere, men ifølge Blick har stammen på holdet ganske enkelt ikke fundet det rette niveau. Uheldige Elvedi er et eksempel, mens også spillere som Breel Embolo og Remo Freuler er faldet i niveau siden sommeren. 

Murat Yakin og Granit Xhaka
Murat Yakin og Granit XhakaPEDJA MILOSAVLJEVIC/AFP

Det samme kan siges om kaptajnen Granit Xhaka, som fik et tosset rødt kort mod Danmark, da han lod sine frustrationer få frit løb. Netop Xhaka er normalt Yakins vigtigste spiller, men han har heller ikke ramt sit normale høje niveau. Efter det røde kort mod Danmark måtte Xhaka også sidde over mod Spanien. En kamp, hvor Schweiz blev kørt rundt og tabte 4-1, selvom schweizerne var en mand i overtal i 70 minutter.

Tirsdag skal schweizerne forsøge at få deres første point i Nations League, når de tager imod Danmark. Kigger man på de indbyrdes kampe, så kan Schweiz få det rigtig svært. Faktisk har Schweiz ikke vundet siden 1984, hvilket betyder, at det ikke er blevet til en sejr over Danmark i de seneste syv forsøg.

Kampen spilles tirsdag klokken 20:45, og du kan følge kampen her.