Se Danmarks karakterer: Danmark og Slovenien delte i fejlfyldt affære

Danmark fik ikke det ønskede resultat i kampen mod Slovenien.
Danmark fik ikke det ønskede resultat i kampen mod Slovenien.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark ligger nu ikke længere på de to øverste pladser, som giver adgang til næste års udgave af EM i Tyskland.

Der var ikke mange ting, der fungerede for danskerne i de første 42 minutter af kampen mod Slovenien. Det blev dog en del bedre efter Rasmus Højlunds udligning til 1-1. De danske spillere kunne dog ikke for alvor få lagt et tryk på det slovenske mål.

Herunder giver Flashscore News de danske spillere karakterer mellem 1-10.

Kasper Schmeichel - 5

Danmarks rutinerede keeper havde flere momenter af usikkerhed med fødderne kampen, men Schmeichel viste dog også fine evner med hænderne. Kasper Schmeichel var prisgivet ved slovenernes scoring, men var ellers solid, når han blev testet.

Andreas Christensen - 5

Virkede selvtillidsløs og hans fænomenale evner på bolden var ikke til at se i de første 45 minutter. Andreas Christensen blev dog bedre som kampen skred frem, og han fik flere fine muligheder for at føre bolden frem, hvilket han gjorde ganske udmærket. Han havde dog sine problemer i den defensive del af spillet sammen med resten af de danske forsvar.

Simon Kjær - 4

Man forventer meget af den danske kaptajn. Simon Kjær havde dog flere gange problemer med at finde løsninger med kuglen. Til gengæld var han stærk i sine luftdueller. I anden halvleg bød på en del fejl fra Simon Kjær, der flere gange blev fanget ude af position, hvilket gav slovenerne et par chancer.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen - 4

Mathias ’Zanka’ Jørgensen fik chancen fra start, men Brentford-spilleren gjorde ikke meget for at bevise, at det var det rigtige valg af Kasper Hjulmand. ’Zanka’ lavede en del fejl på bolden, og selvom han egentlig var okay i sine dueller, så begik han stadig en del unødvendige frispark.

Jens Stryger-Larsen - 7

Jens Stryger-Larsen erstattede en skadet Joakim Mæhle, og Trabzonspor-backen var nok den bedste dansker i opgøret. Fra sin position på siden kom han frem til flere fine chancer, og han var konstant med i den offensive del af Danmarks angreb. I en ideel kamp havde Jens Stryger-Larsen scoret på en af sine chancer, men alt i alt spiller han en stærk kamp.

Alexander Bah - 5

Benfica-backen Alexander Bah leverede det, man kan kalde en jævn præstation mandag aften. Den lynhurtige forsvarsspiller tilbød sig fint på kanten gennem hele kampen, men blev ikke for alvor sat i scene. Derudover havde han nogle defensive kvaler, hvor han blev fanget lidt for langt fremme på banen.

Christian Eriksen - 4

Det var ikke meget, der lykkedes for den kreative midtbanemand. Christian Eriksen havde to gode afslutninger mod mål i kampen. Han havde dog svært ved at finde løsninger i pasningsspillet på banens sidste tredjedel. Derudover var der ikke mange af de i alt ti hjørnespark fra Eriksens fod, der kan kategoriseres som vellykket.

Christian Eriksen
Christian EriksenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Pierre-Emile Højbjerg - 6

Man får altid en 100 procents indsats fra Pierre-Emile Højbjerg. Det samme gjorde sig gældende i mandagens kamp. Han sled dog med sit pasningsspil, som bød på flere fejlafleveringer. Til gengæld viste han høj klasse og initiativ, da han med et stærkt træk og et sublimt indlæg lagde op til Rasmus Højlunds udligning.

Andreas Skov Olsen - 2

Andreas Skov Olsen kan ikke være tilfreds med sin kamp. Han lykkedes ikke med størstedelen af sine dueller, og de få gange han satte sin direkte modstander, var den efterfølgende aktion ikke vellykket. En sløj kamp fra den ellers kreative kantspiller.

Jonas Wind - 3

Det kan være svært at udpege Jonas Winds bedste aktion i kampen mod Slovenien. Den danske Wolfsburg-angriber var på det nærmeste usynlig gennem samtlige af de 58 minutter, han fik på banen, inden han blev skiftet ud. Wind kunne altså ikke følge op på den ellers fine kamp mod Nordirland. Det kan derfor ikke blive til mere end en karakter på 3, der vidner om en kamp under niveau fra Wind.

Rasmus Højlund - 5

Højlund havde en svær start på kampen og var voldsomt impliceret i Sloveniens føringsmål. Den danske angriber spillede sig dog op og viste gode evner med ryggen mod mål. Derudover stod han det rigtige sted, da han fik sendt udligningen i nettet. Alt i alt en godkendt kamp af Rasmus Højlund.

Rasmus Højlund jubler efter udligning
Rasmus Højlund jubler efter udligningLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indskiftere:

Mikkel Damsgaard – 4

Mikkel Damsgaard kom ind i det 58. minut og skulle hjælpe Danmark med at fastholde en god start på anden halvleg. Sådan blev det dog ikke. Damsgaard havde igen svært ved at finde sig til rette på banen, og selvom han ihærdigt prøvede at kreere farlige situationer, så blev det aldrig til noget. Damsgaard ligner en, der leder med lys og lygte efter det niveau, som han viste ved EM i 2021.

Yussuf Poulsen - 5

Yussuf Poulsen kom ind efter 71 minutter med masser af lyst og vilje. Den danske Leipzig-angriber kæmpede hårdt og havde flere gode defensive aktioner. Han kom dog ikke til de helt store muligheder offensivt, men han var med til at gøre det slovenske forsvar usikkert. Et godkendt indhop af Yussuf Poulsen.

Martin Braithwaite – 3

Det var ikke meget, at man så til Martin Braithwaite efter han blev skiftet ind i det 71. minut. Braithwaite fik på ingen måde sat sit aftryk på kampen fra sin plads på højre kanten, hvor han hverken defensivt eller offensivt gjorde sig bemærket. Han forsatte sådan set bare, hvor Andreas Skov Olsen, som han erstattede, slap.