Se Danmarks karakterer: Rasmus Højlund med drømmelandskamp mod Finland

En magisk Højlund-aften endte med et fornemt hattrick.
En magisk Højlund-aften endte med et fornemt hattrick.Profimedia
Danmark fik en fin start på EM-kvalifikationen, da de besejrede Finland torsdag aften. Særligt en spiller strålede i kampen.

Danmark var klart det bedste hold i kampen mod Finland. Alligevel skulle vi helt hen til slutningen af kampen før, at Danmark sikrede sig 3-1-sejren. Nu er de tre point på kontoen, og Danmark har overstået og overvundet den første af to kampe mod de stærke finnere.

Herunder giver Flashscore News et bud på karaktererne til de danske spillere.

Kasper Schmeichel – 6

Danmarks sidste skanse havde ikke det store at se til i kampen mod Finland. Schmeichel var ganske sikker i sine indgreb, og gav en stor ro til resten af forsvaret. Der var ikke meget for Schmeichel at gøre på det finske mål, hvor Oliver Antmann kom alene igennem og den danske keeper sprællede forgæves.

Joakim Mæhle - 3

Joakim Mæhles bedste indslag i kampen var et forsøg på overliggeren efter 62 minutter. Udover det var det en Joakim Mæhle, som er langt fra det niveau, som han tidligere har vist på landsholdet. Atalanta-backen var ikke meget med offensivt, hvilket betød, at han var ganske usynlig i kampen, da Danmark sad på meget af spillet. Mæhle blev da også pillet ud efter 65 minutter.

Simon Kjær – 6

Simon Kjær spiller ikke meget for AC Milan, og det var da heller ikke sikker, at han skulle spille fra start, da han mødte ind i landsholdslejren. Den danske anfører spillede dog hele kampen og udviste stor rutine og sikkerhed i sine indgreb. En flot præstation af Simon Kjær, der ikke har spillet for AC Milan siden den 14. februar.

Andreas Christensen – 5

Den danske stopper måtte desværre forlade banen med en skade allerede efter 17 minutters spil. Det lignede en skade i venstre læg, og han ligner ikke en, der er klar til kampen mod Kasakhstan. Andreas Christensen var dog som sædvanlig meget pasningssikker og placeringsstærk. Derfor får han også en godkendt bedømmelse for sin kamp.

Alexander Bah – 7

Alexander Bah var rigtig livlig i den offensive fase i de første 45 minutter. Benfica-backens kompetencer kom da også til udtryk efter 21 minutter, da han med et stærk indlæg fandt Rasmus Højlund, som kunne score til 1-0. Bah fortsatte med at være spilbar på højresiden hele kampen igennem og spillede bestemt en pæn kamp.

Christian Nørgaard – 6

Den danske 6’er Christian Nørgaard var en del af den danske midtbane, som gjorde det fint defensivt, men som ikke skabte det helt store offensivt. Det er stadig nyt for Nørgaard at starte inde på landsholdet, men Brentford-spilleren løste sin defensive pligter fornuftigt og havde trods alt også tredjesidste fod på nogle danske chancer.

Mathias Jensen – 5

Brentford-spilleren forsøgte mange gange at bryde den finske jern-defensiv ned, men Mathias Jensen havde sammen med resten af midtbanen svært ved at finde de offensive løsninger. Mathias Jensen var dog stadig god i sin boldomgang, og han var med til at køre de finske spillere trætte. Samtidig var han også godt med i presspillet, som i flere sekvenser skabte farlige situationer. Mathias Jensen blev taget ud efter 77 minutter.

Pierre-Emile Højbjerg – 5

Det var en godkendt kamp af Pierre-Emile Højbjerg, der nok lige skal vænne sig til at spille med Christian Nørgaard og Mathias Jensen på midtbanen. Midtbanetrioen fik dog lukket fint af for finnerne, og Højbjerg styrede også midtbanen fint, men måske også på en halvbillig baggrund.

Mikkel Damsgaard – 5

Det danske stortalent var usynlig i starten af kampen, men kom bedre og bedre med som halvlegen skred frem. I anden halvleg var Damsgaard også fint med, men det er tydeligt at se, at den danske offensivspiller ikke er i den helt ønskede kampform. Alligevel fik han dog flere gange sat nogle fine sekvenser op, men alligevel er han et stykke fra det niveau, som danskerne ved, at han har. Mikkel Damsgaard blev skiftet ud efter 65 minutter.

Martin Braithwaite – 4

Espanyol-spilleren spillede en ganske pæn første halvleg, hvor han i flere situationer var god i kombinationsspillet og fik sat nogle fine chancer op. Braithwaite kom også selv til nogle halve muligheder, men uden at blive rigtig farlig. Efter pausen forsvandt Martin Braithwaite lidt ud af kampen, og den 31-årige angriber blev pillet ud efter 77 minutter.

Rasmus Højlund – 9

Der er ikke andet at sige end wow, når snakken falder på Rasmus Højlund. Den unge dansker fik chancen fra start, og han betalte tilbage med renters rente, da han scorede alle Danmarks tre mål. Atalanta-spilleren viste en stor sult på banen og kastede sig ind i alt, hvilket var tydeligt ved de to første mål. En suveræn kamp af Højlund, hvis eneste minus var en misset friløber i starten af anden halvleg.

Indskiftere:

Victor Nelsson – 4

Victor Nelsson kom ind fra bænken allerede efter 17 minutter. Der var ikke meget at lave for det danske forsvar, men forsvarsspilleren mistimede en hovedstødsduel, som efterfølgende resulterede i Finlands udligning. Derfor kan det heller ikke blive til mere end et firtal til Nelsson, der ellers normalt præsterer rigtig fornuftigt.

Mohamed Daramy – 7

Daramy fik cirka en halv time på banen, og FC København-spilleren gjorde det rigtig godt. I modsætning til Mikkel Damsgaard fik Daramy skabt en masse uro fra sin venstre kant, og han kreerede flere fine muligheder deriblandt en assist til 3-1-målet. Et rigtig flot indhop af den unge kant, som meget vel kan være i betragtning til startopstillingen på søndag mod Kasakhstan.

Jens Stryger Larsen – 5

Han var egentlig ikke udtaget til truppen, men en skade gjorde til Victor Kristiansen gjorde, at Jens Stryger Larsen kom med alligevel. Han kom ind i samme ombæring som Daramy og leverede en solid præstation. Jens Stryger havde fint styr på det defensive, hvor han skulle være ekstra opmærksom, da netop det defensive ikke er Daramys spidskompetence. Samtidig bød Stryger sig også fint til offensivt, når der var mulighed for det.

Philip Billing – 5

Den høje Bournemouth-spiller fik de sidste 17 minutter på midtbanen, hvor han erstattede Mathias Jensen. Han forsøgte flere gange at sætte spillet for Danmark, men den sidste periode af kampen var en lidt rodet affære. Philip Billing kom dog ind og gjorde det hæderligt i sin blot fjerde landskamp.

Jonas Wind – 7

Jonas Wind havde en vigtig rolle i sejren over Finland, da han kom ind fra bænken og lavede en flot assist til 2-1-målet. Derfor fik Jonas Wind en hovedrolle allerede fem minutter, efter han kom på banen. Det er vigtigt, at indskifterne kommer ind og gør en forskel, og det gjorde Jonas Wind.