Se Flashscores bedømmelse af danskerne mod Serbien: Angrebsduo skuffer, stærk defensiv

Rasmus Højlund skød igen med tomme løb.
Rasmus Højlund skød igen med tomme løb.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark var tirsdag aften oppe mod Serbien i en kamp, der afgjorde, om Danmark skulle ud i en 1/8-finale mod de tyske værter lørdag, eller om det ville blive en ottendedelsfinale, hvor man som treer skulle møde en helt anden modstander. Det blev som bekendt førstnævnte.

Kampen endte med 0-0, og vi har her søgt at bedømme de danske spilleres præstation fra opgøret i München, som Danmark som toer i gruppen opnåede en ottendedelsfinale mod Tyskland på lørdag med.

Spillerbedømmelser:

Sådan bedømmes de 11 startende danskere i tirsdagens møde med Serbien.
Sådan bedømmes de 11 startende danskere i tirsdagens møde med Serbien.Flashscore

Kasper Schmeichel - Karakter 7.0

Rørte cirka ikke bolden i første halvleg, hvor danskernes bundsolide defensiv trak læsset for ham.

Trådte i karakter i anden halvleg, hvor han ikke bøjede sig for det serbiske pres, men foretog flere, markante indgreb i en koghed fase af kampen.

Alexander Bah  - Karakter 7.6

Formøblede en større hovedstødschance efter et kvarter.

Var derefter vanligt aggressiv i sit pres og pligtopfyldende defensivt, krydret med nogle giftige indlæg i varierende højde.

Joachim Andersen - Karakter 7.6

Endnu en jætteindsats fra Crystal Palace-forsvareren, der udgjorde en stærk trio sammem med AC og Vestergaard. Han løber flere, lovende serbiske opspil i jorden og udgør en stor fare på dødbolde.

Var dog noget heldig med at få et selvmål annulleret for en smal offside, men ikke desto mindre var den bomstærke Crystal Palace-centerback Danmarks og kampens bedste spiller i en ekstremt fysisk præget kamp.

Andreas Christensen - Karakter 7.3

Altid elegant i sine indgreb, som han tog på forudseenhed, frem for råstyrke. Barcelona-spilleren er ikke nem at tørre, selvom Serbien flere gange forsøgte at gøre netop det.

Andreas Christensen i kamp mod Serbien
Andreas Christensen i kamp mod SerbienProfimedia

Jannik Vestergaard - Karakter 7.4

Spiste for det meste serbernes store Mitrovic som var det hundekiks, i samarbejde med Joachim Andersen. Sendte i den anden ende en større chance på hovedet lige på Predrag Rajkovic, som den tårnhøje og normalt så hovedstødsstærke Leicester-stopper nok burde have gjort mere ved.

Joachim Mæhle - Karakter 7.1

Lignede sit gamle jeg med skarpe udfordringer og publikumsvenlig aggressivitet. Slipper dog også billigt for at hive Aleksandar Mitrovic i trøjen i feltet. Det lignede godt nok et straffespark. VAR var en ven her.

Pierre-Emile Højbjerg - Karakter 7.1

Fornøjede sig godt med de stridslystne serbere, og fordelte spillet fint, mens partneren Hjulmand tog sig af de allertungeste løb.

Det er åbenlyst, at marginalspilleren fra Tottenham blomstrer på landsholdet, især med Morten Hjulmand som makker.

Morten Hjulmand - Karakter 7.4

Uddelte ingen gaver, men kæmpede som vanligt som besat mod de lige så kampklare serbere. Fik dog også en advarsel for en lidt overgearet tackling og er ude i næste kamp, men til gengæld formåede Sporting-dynamoen at holde sig på måtten i resten af kampen, selvom han ikke trak sig fra nogen nærkampe.

Sparkede bolden en kilometer over målet et par gange, men han turde dog foretage sparket. Sigtekornet skal rekalibreres før ottendedelsfinalen.

Christian Eriksen - Karakter 7.0

Slog kamprekord for landsholdet med sin kamp nummer 133 i rødt og hvidt, og lagde hurtigt fra land med en snedig aflevering til Wind, der dog ikke gav pote, samt et utroligt giftigt langskud.

Holdt dertil fast i roret, da bølgerne gik højt i kampen, og strøede om sig med fremragende afleveringer. Forlod udmattet banen efter 88 minutter og en absolut godkendt og fornem indsats taget kampens fysiske udtryk i betragtning.

Jonas Wind - Karakter 6.2

Gjorde sig vanligt modtagelig, og væltede så meget rundt med serberne, at han pådrog sig et lidt dumt gult kort. Lykkedes til gengæld ikke med det offensive, hvor han i stedet fik et dansk mål annulleret for at bryde den serbiske målmand i græsset.

Brændte derudover første halvlegs største chance, som røg langt over mål. Han blev forståeligt nok taget ud i pausen til fordel for Andreas Skov Olsen.

Rasmus Højlund - 6.8

Højlund sled og slæbte og trak et tidligt gult kort til serberne. Sendte et par giftige afslutninger afsted, men modstanderne var hele tiden særdeles opmærksomme på United-angriberen. Blev udskiftet efter en time i stedet for Kasper Dolberg efter en fysisk, men mindre dygtig indsats.

Desværre må det danske angribertalent siges at have ramt en mindre måltørke på et dårligt tidspunkt for både ham selv og det danske landshold.

Andreas Skov Olsen (45.)

Gjorde sig hurtigt positivt bemærket med optimisme i spillet. Havde nogle farlige indlæg og en giftig afslutning mod fjerneste stolpe, men kom også flere gange til kort mod den voldsomme, serbiske fysik. Var dog et klart farligere kort for danskerne, end den startende Jonas Wind var, og derfor er Skov Olsen belønnet med karakteren 6,6 for sine 45 minutter.

Andreas Skov Olsen var relativt usynlig
Andreas Skov Olsen var relativt usynligProfimedia

Kasper Dolberg (59.)

Dræberinstinktet var som i tilfældet Højlund heller ikke rigtig til stede, selvom han fyldte godt i luftrummet og var en stor, serbisk forsvarsaktion fra at prikke bolden i mål. Ikke desto mindre en relativt usynlig indsats af Anderlecht-angriberen, der dog heller ikke fik meget at arbejde med og slutter med karakteren 6,3.

Angrebspositionen er desværre lidt oppe i luften forud for kampen mod Tyskland. Forhåbentlig matcher det tyskernes problemer i det midterste forsvar.

Thomas Delaney/VK (77.)

Både Thomas Delaney og Victor Kristiansen kom først på banen med under et kvarter tilbage af kampen, og ingen af dem nåede derfor at gøre sig synderlig positivt bemærket. Delaney havde et par dumme og tilmed potentielt farlige boldtab, mens Kristiansen ikke for alvor fik gået mod bolden på et ellers farligt indlæg mod bageste stolpe tæt på kampens afslutning. Begge får derfor karakteren 6,3.

Youssuf Poulsen (88.)

Leipzig-angriberen kom meget sent på kampen, måske også alt for sent taget kampens fysik in mente, og derfor nåede Poulsen heller ikke at gøre sig fortjent til nogen karakter.

Kasper Hjulmand

Havde sat sit hold godt op. Næsten FOR godt i en første halvleg, hvor danskerne var lige så meget i fare for at få kort som modstanderne. Hans mandskab faldt desværre i kadencen i anden halvleg. Det holdt hårdt med den uafgjorte.