Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Semifinale emmer af historie: Her er England og Hollands største indbyrdes kampe

Marco van Basten fejrer sin scoring mod England ved EM i 1988.
Marco van Basten fejrer sin scoring mod England ved EM i 1988.Profimedia
England møder Holland ved EM 2024 onsdag aften i Dortmund, hvor de satser på at nå deres første store turneringsfinale nogensinde på fremmed jord.

Der er blevet gjort meget ud af Gareth Southgates holds langsomme fremskridt, mens Three Lions har kæmpet sig gennem gruppespillet og de første knockoutrunder, men en meget bedre præstation i straffesparkskonkurrencen mod Schweiz har fået de engelske fans til at drømme igen.

Hollænderne står i vejen for dem, da de selv ønsker at nå deres første finale siden EM-triumfen i 1988, landets eneste store triumf.

Holland skal onsdag forsøge at spænde ben for de engelske forhåndsfavoritter.
Flashscore

Begge anses for at være relativt store hold på den europæiske scene, så de har naturligvis krydset klinger et par gange tidligere.

I 22 møder mellem de to hold har England vundet seks, spillet ni uafgjort og tabt syv gange - mest i venskabskampe og den ene Nations League-kamp i de senere år, som hollænderne vandt 3-1 på Wembley i 2019.

Den første kamp mellem de to nationer fandt sted helt tilbage i 1935, hvor Three Lions vandt 1-0 i en opvisningskamp, der blev afholdt i Amsterdam.

Her gennemgår Flashscore de tre møder mellem England og Holland ved tidligere store turneringer.

EM 1988, gruppespil: Holland 3-1 England

En stor kamp for en stor spiller, Marco van Basten, som dengang var et ungt vidunderbarn, annoncerede sig selv på verdensscenen med et fantastisk hattrick mod Three Lions.

Hans andet mål, en fantastisk helflugter fra en latterligt spids vinkel, anses for at være et af de største mål, der nogensinde er scoret i en stor turnering.

England fik reduceret ved Bryan Robson, men Holland dominerede kampen og endte med at vinde turneringen.

VM 1990, gruppespil: Holland 0-0 England

Derefter stod de over for hinanden for anden gang ved VM i 1990 i Italien.

Kampen viste sig at være en tæt, usikker og stort set forglemmelig affære, hvor ingen af holdene var i stand til at bryde dødvandet.

Hollænderne, der stadig var høje efter deres sejr ved EM i 1988, var en styrke, man skulle regne med, men England under Bobby Robson forsvarede sig resolut.

Det målløse resultat passede begge hold, da de begge gik videre til knockoutfasen.

EM 1996, gruppespil: England 4-1 Holland

Det sidste kapitel i den nuværende trilogi blev dog langt mere mindeværdigt - i hvert fald for englænderne.

I en atmosfære i stil med "Battle of Britain" på hjemmebane leverede England under ledelse af Terry Venables og med den nuværende manager Gareth Southgate i forsvaret en dominerende præstation, som fans, der var udsultet for meget konkurrence, ikke havde set i lang tid.

To mål af Alan Shearer og endnu et par af Teddy Sheringham sikrede en berømt - og noget uventet - sejr.

Hollænderne, der havde stjerner som Dennis Bergkamp, Clarence Seedorf og Patrick Kluivert, sidstnævnte scorede deres enlige mål, blev ganske enkelt udspillet. Resultatet markerede et vendepunkt for værtslandet England, hvor momentum skiftede til positivitet og tro, indtil alt styrtede sammen i semifinalen mod de senere vindere fra Tyskland.