Sen udligning snyder Schweiz for gruppesejr mod tumlende tyskere: Skotland ryger ud

Dan Ndoye fejrer sin scoring. Glæden holdt helt ind i overtiden.
Dan Ndoye fejrer sin scoring. Glæden holdt helt ind i overtiden.AFP
Schweiz og Tysklands interne opgør i Frankfurt søndag aften lignede længe et overraskende nederlag til de tyske værter. Men en sen udligning af Niclas Füllkrug hentede gruppesejren hjem til Tyskland.

En scoring efter en halv time af første halvleg af schweizernes Dan Ndoye bragte dem foran og på direkte kurs mod at tage førstepladsen i Gruppe A.

Tyskerne forsøgte sig med et større pres i anden halvleg, men havde svært ved at få produceret de helt store chancer, og dem, de skabte, dem forspildte de også.

Vi skulle derfor helt ind i overtiden, før Niclas Füllkrug endelig fik hul på bylden med et hovedstød fra fjerdesals højde, og med sin udligning sikrede Tyskland gruppesejren. Dermed risikerer Danmark at møde netop de tyske værter i overtiden, hvis danskerne altså lige formår at ende på andenpladsen i vores egen pulje.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

Med resultatet 1-1 vinder Tyskland gruppe A med syv point foran Schweiz, der bliver nummer to og avancerer med sine fem point.

I den anden kamp i gruppen snød Ungarn med et mål i kampens døende minutter Skotland for tredjepladsen, som de i stedet selv nappede. Om deres målforskel er god nok til at gå videre som en af de bedste treere, må tiden vise.

Tyskland dominerede opgøret og fik bolden i nettet efter et kvarter.

Robert Andrich fandt netmaskerne fra 20 meter, men efter et VAR-gennemsyn vurderede dommeren, at der var begået frispark i opspillet, og det reddede keeper Yann Sommer, der ikke så godt i situationen.

Et lille kvarter senere fik tyskerne en endnu større spand vand i hovedet.

På et af schweizernes første farlige angreb sendte Remo Freuler bolden ind foran mål, hvor Dan Ndoye flugtede det overraskende føringsmål i nettet.

Tyskerne var frustrerede og slog flere gange ud med armene, og hjemmebanefavoritten måtte gå til pause nede med 0-1.

Schweizerne stillede sig langt tilbage fra starten af anden halvleg og overlod det meste initiativ til Tyskland, som dog bøvlede med at skabe det helt store.

Med 20 minutter tilbage fik Joshua Kimmich en god mulighed i feltet, men han fik ikke afsluttet godt nok.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

De schweiziske kontraer blev sjældnere efter pausen, men et af dem var ved at give mål kort før tid, men Ruben Vargas var marginalt offside, før han sendte bolden i mål.

Alligevel lignede det schweizisk sejr, men i tillægstiden ville målslugeren Niclas Füllkrug det anderledes. I det tætbefolkede felt steg han til vejrs og sikrede Tyskland det ene point.