Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Slovensk landstræner inden EM-kamp mod Danmark: Vi er her ikke som turister

Slovensk landstræner inden EM-kamp mod Danmark: VI er her ikke som turister
Slovensk landstræner inden EM-kamp mod Danmark: VI er her ikke som turisterProfimedia
Danmarks første modstander til EM er ikke bare kommet til Tyskland for at være til pynt.

Det slovenske landshold er fra nederste seedningslag, og lever da også rigtigt fint i rollen som underdogs.

"Jeg ønsker, at spillerne er afslappede og selvsikre, og at de viser, hvad de kan. Vi følger vores egen vej og vil gøre alt for at præstere godt. Jeg trives i rollen som underdog”, siger Sloveniens landstræner Matjaz Kek ifølge det slovenske medie Drevnik.

Mens det danske landshold har haft store udfordringer med træningsanlægget i deres lejr, er der omvendt stor tilfredshed fra slovensk side. Slovenerne har base i den tyske by Wuppertal.

"Nu begynder nedtællingen til den første kamp for alvor. Forholdene er, som vi ønskede dem”, beretter Kek.

Inden åbningsopgøret mod Danmark i Stuttgart på søndag, har der været tvivl om flere spillere i den slovenske defensiv. Petar Stojanovic fra Sampdoria og Miha Blazic fra Lech Poznan, har begge døjet med skader, og det samme har holdets stjernekeeper Jan Oblak fra Atletico Madrid

Stojanovics og Blazics skader er dog mindre alvorlige end først antaget, men hvor meget de kan spille i den første kamp, vil først være kendt efter træningerne torsdag og fredag.

Oblak afsluttede onsdagens træningen tidligt, men vil være klar til kampen mod Danmark.

Uagtet skadessituationen i truppen, lægger Kek ikke skjul på hvad der skal bære den lille nation med 2,1 millioner indbyggere fremad.

”Få forventer, at Slovenien går videre, men optimismen blandt medier og fans er en god motivation for os til ikke at blive afskrevet fra start. Det er en udfordring og en motivation. Vi er ikke en stormagt, men jeg forsikrer jer, at vi vil fortsætte med vores arbejdsmoral, præstation på banen og livsstil, som har bragt os hertil. Vi er her ikke som turister, men for at konkurrere”, lyder det fra landstræneren.

Siden Slovenien blev en selvstændig fodboldnation, har de mødt Danmark seks gange. Det er blevet til fem danske sejre, og så en enkelt uafgjort da de to lande mødtes i kvalifikationsturneringen til slutrunden.

I EM-sammenhæng er det anden gang slovenerne deltager ved en slutrunde. Ved slutrunden i år 2000 i Holland og Belgien deltog Slovenien for første gang, og her blev det til to uafgjorte kampe, samt en nederlag til Spanien.

Ved denne turnering kommer slovenerne med et ungt hold, og det vil Kek forsøge at udnytte til deres fordel.

”Vores unge hold har potentiale til at vise meget. Vi vil ikke bruge floskler om at gå all-in, og jeg vil ikke overinstruere dem. Jeg vil lede holdet på min måde, og de skal tænke på deres”, fortæller Kek.