Southgate glæder sig til at se Englands unge "udmærke sig" forud for EM 2024

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Southgate glæder sig til at se Englands unge "udmærke sig" forud for EM 2024

Englands landstræner Gareth Southgate gestikulerer på sidelinjen under venskabskampen mod Brasilien.
Englands landstræner Gareth Southgate gestikulerer på sidelinjen under venskabskampen mod Brasilien.AFP
Englands landstræner, Gareth Southgate, har trukket på skuldrene over skader i sin trup forud for en testkamp mod Belgien og siger, at han glæder sig til at se sine debutanter "udmærke sig" forud for EM.

På trods af et 1-0 nederlag til Brasilien i lørdags på et mål af den 17-årige wonderboy Endrick, er Southgate desperat efter at se, hvordan hans tredjerangerede hold på verdensranglisten klarer sig mod fjerderangerede Belgien på tirsdag.

"Ligesom (Brasilien) taler vi om en kamp på højt niveau, en fantastisk oplevelse for spillerne, en chance for at se nye spillere igen, bygge op til sommeren," sagde Southgate, efter at de femdobbelte verdensmestre afsluttede hans holds 10 kampe uden nederlag.

"Vi tog bevidst to kampe på virkelig højt niveau, og selvfølgelig har vi været nødt til at stille med et meget anderledes hold end det, vi måske havde forestillet os.

"Men vi har stadig lært en masse forud for sommeren, og det er virkelig vigtigt. Du ved, nogle af disse drenge kæmper om startpladser, og nogle andre kæmper om pladser i truppen. Man er nødt til at se dem mod modstandere på det niveau for at se, om de vil være i stand til at udmærke sig til sommer."

Harry Maguire, Kyle Walker og Sam Johnstone har alle trukket sig fra et allerede svækket England forud for kampen mod Belgien på Wembley.

Walker og Maguire startede lørdagens kamp, men har nu forladt Southgates trup, og det samme har reservemålmand Johnstone.

"Maguire, Walker og Johnstone er vendt tilbage til deres respektive klubber for at blive vurderet, efter at de har pådraget sig skader i de seneste dage," siger FA i en udtalelse.

Manchester Citys Rico Lewis, som fik sin debut mod Nordmakedonien i november, og Burnleys uprøvede målmand James Trafford er blevet rykket op i A-truppen fra det engelske U21-landshold.

Englands anfører Harry Kane gik glip af lørdagens kamp med en ankelskade og er allerede blevet udelukket fra at spille kampen mod Belgien.