Spanier fik tyskerne på nakken efter EM-kvartfinale: Jeg tissede næsten i bukserne

Marc Cucurella slap med skrækken i kvartfinalen.
Marc Cucurella slap med skrækken i kvartfinalen.RALF IBING/firo Sportphoto/dpa Picture-Alliance via AFP
Marc Cucurella var en af EM's helt store spillere, men han kunne meget nemt have været endt som skurk i EM-kvartfinalen mod Tyskland.

Lørdag aften skal Danmark på en svær opgave, når de gæster de forsvarende spanske EM-vindere. Gennem store dele af EM-slutrunden viste Spanien sig som et umådeligt stærkt mandskab i både den offensive og defensive del af spillet, men EM-guldet kunne have været byttet ud med et exit i kvartfinalen mod Tyskland.

Spanierne spillede nemlig en voldsomt tæt kamp mod de tyske værter, som Spanien endte med at vinde med 2-1 efter en scoring af Mikel Merino i det 119. minut i den forlængede spilletid.

Kampen var meget jævnbyrdig, men i det 106. minut var den spanske forsvarsspiller Marc Cucurella involveret i en kontroversiel situation, som fik alle de tyske spillere og hjemmepublikummet til at appellere for et straffespark. Chelsea-backen med den karakteristiske frisure havde hånden på bolden i eget felt efter en afslutning fra Jamal Musiala, men dommerens fløjte forblev tavs.

Cucurella har efterfølgende fortalt i et interview med den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport, at han var meget overrasket over, at der ikke blev dømt straffespark i situationen.

”Mamma mia, sikke et chok. Jeg tissede næsten i bukserne. Jeg kiggede på dommeren og så ham sige bestemt: 'Intet straffespark’.”

Marc Cucurella spillede generelt en forrygende turnering, men i både semifinalen og finale havde den spanske back de tyske tilskuere på nakken efter netop den situation.

Efter slutrunden kom det frem, at UEFA vurderede, at der skulle have været dømt straffespark til tyskerne i Cucurella-situationen.

Cucurella og resten af det spanske landshold tager i mod Danmark lørdag klokken 20:45, og du kan følge kampen her.