Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spansk wonderboys hjemby jubler over EM-succes: "Vi har altså en stjerne her!"

Yamal har vakt opsigt i sin hjemby
Yamal har vakt opsigt i sin hjembyAFP
Hver gang Lamine Yamal scorer, rækker han fingrene op for at signalere "304" - postnummeret i Rocafonda, det beskedne catalanske distrikt, hvor han voksede op, og som er ved at sprænges af stolthed over den 16-åriges succes ved EM 2024.

Det er endnu ikke middag, men der er en ægte summen inde på den lokale bar, El Cordobes, som stadig er fyldt med begejstring, efter at Yamal, som plejede at komme ind med sin far, holdende fast i en fodbold, lavede det sublime mål mod Frankrig, som var med til at føre Spanien til søndagens EM-finale i 2024.

I årevis har folk her nord for Barcelona vidst, at han var anderledes, men ingen kunne have forudset, at drengen ville blive den yngste spiller til at score i en EM-slutrunde.

"Vi vidste, at han ville komme til at spille på Barcelonas førstehold," siger barens ejer Juan Carlos Serrano med et stolt smil.

"Men vi havde ingen anelse om, at han ville få så stor indflydelse, som han har nu."

Yamals seneste målstatistik
Yamals seneste målstatistikFlashscore

På væggen bag ham hænger en indrammet Barcelona-trøje signeret af Yamal, som hans far gav Serrano som tak for hans støtte i de år, hvor de to plejede at gå på bar, før de tog toget ind til byen, så han kunne træne med klubbens ungdomshold - indtil han skrev kontrakt med deres berømte La Masia-akademi.

Det var den sidste dag, Yamal var på baren, men det er ikke den sidste gang, han har været tilbage i dette distrikt i Mataro, en by med 130.000 indbyggere, der ligger 30 kilometer op ad kysten fra Barcelona, hvor han tilbragte noget af sin barndom, og hvor mange lokale stolt viser billeder af ham frem.

"En stolt og glad far

Efter at hans forældre blev skilt, boede Yamal mellem den nærliggende by Granollers og Mataro, men hans konstante besøg hos sin bedstemor, som kom fra Marokko for årtier siden og stadig bor i Rocafonda, har bevaret hans bånd til kvarteret, hvor hans far bliver mødt som en lokal helt.

Han er lige kommet hjem fra Tyskland, hvor han så Spaniens semifinalesejr over Frankrig i semifinalen, og hans naboer stimler sammen for at lykønske ham med sønnens fantastiske mål, som han stadig er begejstret for.

"Jeg oplevede hvert øjeblik på det stadion som enhver anden spansk fan og gik helt amok," siger Mounir Nasraoui sprudlende, mens han står i døråbningen til baren.

Og han skal snart tilbage med mere at fejre: Hans søn fylder 17 år på lørdag, og på søndag håber han på sejr i finalen mod England.

"Som far er jeg stolt, glad og taknemmelig," sagde han og takkede sine naboer for deres støtte.

"Dette kvarter er stolt af at være det sted, hvor Lamine Yamal kommer fra."

"Vi har en stjerne her!

Flere gader væk er den brændende sol ikke nok til at holde børnene fra at spille fodbold på en lokal bane, hvor Yamal også brugte utallige timer på at spille, da han var lille.

Alle vil være som ham i dette kvarter, som bliver kastet ind i rampelyset, hver gang den unge stjernespiller jubler med sit 304 postnummer.

"Folk bliver virkelig begejstrede for Lamine Yamal, for der er aldrig sket noget lignende her før," forklarer Mamadou Sow, 32 år, som arbejder i cateringbranchen.

"Det giver børnene endnu mere lyst til at dyrke sport og andre ting," siger han til AFP og fortæller, at han er overlykkelig over "endelig" at se kvarteret, som har fået en del negativ omtale i de senere år, blive nævnt på tv af positive grunde.

"Det er spændende."

Livet har ikke været enkelt i dette distrikt i udkanten af Mataro, hvis postnummer er 08304, har en stor indvandrerbefolkning og en lavere indkomst end mange af de andre mere velhavende kvarterer i området.

"Vi har altid haft et dårligt ry for kriminalitet og andre ting, og det er virkelig positivt, at en så vigtig person kaster et andet lys på kvarteret," siger Rocio Escandell, der er leder af Rocafondas beboerforening.

På trods af sin unge alder har Yamal længe været æret i sit barndomshjem.

Uden for det bageri, som hans onkel drev ved den lokale fodboldbane, er der malet et stort billede af ham iført en Barca-trøje, med armene over kors og fingrene i vejret som tegn på postnummer 304.

Jauad Darraz, den nye ejer, er i gang med at renovere, så han kan åbne en ny bar.

Men der er nogle ting, han ikke har tænkt sig at ændre.

"Vi ændrer alt undtagen billedet," griner han og henviser til maleriet.

"Jeg kan godt lide det, fordi Lamine Yamal er fra nabolaget. Vi har altså en stjerne her!"