Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere Brøndby-træner: Holland kan slå England - hvis Van Dijk er modig

Van Dijk skal vise mod i semifinalen
Van Dijk skal vise mod i semifinalene2faa325-d8e3-4438-a65a-542d54c7d347
Der var ikke mange, der troede, at Holland ville vinde EM 2024, selv om de pressede de senere mestre fra Argentina ud i en straffesparkskonkurrence ved VM for to år siden.

Men nu er de blandt de sidste fire og skal møde England, som de sidst mødte ved EM tilbage i 1996. Selv en af Hollands bedste trænere har ingen problemer med at indrømme sin overraskelse over, hvor langt Holland er nået.

"Jeg tror, at alle er overraskede, men turneringsfodbold er underligt og mærkeligt. Jeg har selv været med i turneringsfodbold ved mange lejligheder, og der er nogle uskrevne love i turneringsfodbold, hvor retfærdigheden ikke altid sker fyldest," siger den tidligere Brøndby-træner og assistenttræner for Manchester United, René Meulensteen, til Tribalfootball.

"Man bliver slået ud, fordi modstanderen leverer øjeblikke af absolut ren kvalitet, som man ikke kan forsvare sig imod. Det er derfor, de bedste hold er der i semifinalen. Eller du giver dumme fejl væk, et dumt straffespark, måske et dumt rødt kort. Alle de ting kan afgøre knockout-kampene."

"Også det pres, der følger med, hvem der håndterer det bedst på grund af det, der står på spil, naturligvis. Jeg håber virkelig, at det bliver en bedre kamp end den, vi så i kvartfinalen. Jeg håber, at vi kommer til at se meget mere action, ellers begynder dette EM at blive lidt kedeligt," tilføjer Meulensteen, inden han på Tribalfootballs opfordring foreslår, hvordan hollænderne kan slå England onsdag.

"Det er mærkeligt, for begge hold har masser af kvalitet, men ingen af dem har rigtig spillet op til deres bedste. Jeg tror, at presset vil ligge mere på England, men Holland har helt sikkert fået selvtillid af den måde, de spillede på mod Rumænien, og også af at komme tilbage mod Tyrkiet."

"De skal være langt bedre i de defensive omstillinger. Det er det store problem. Holland har et meget dårligt modpres. De har ikke rigtig fået styr på det ved hurtigt at omstille sig til en god forsvarsblok, og de har en tendens til at være en lille smule åbne."

"Hvis man giver et hold som England plads til at finde lommerne, kan de skabe alle mulige problemer, så jeg håber, at Koeman vil tage fat på det. Det bliver interessant at se, hvordan han griber det an, for Holland kan virkelig spille med tre hurtige folk oppe foran, afhængigt af om de vil overlade lidt mere boldbesiddelse til England og slå dem i stykker på kontra."

"Det tror jeg dog ikke, de vil, jeg tror, du skal presse England højt, så de overgiver bolden til dig, og det bliver en kamp, hvor heldet er med de modige. Hvem der vil det mest, men også hvilke topspillere, der virkelig rammer det niveau, som vi alle forventer kan gøre en forskel."

Apropos topspillere - selvom Virgil van Dijk er anfører for Oranje, er han ikke nær så populær blandt de hollandske fans, som han er blandt de trofaste Liverpool-fans, og Meulensteen er heller ikke imponeret over hans præstationer.

"Jeg synes ikke, at han nødvendigvis har den personlighed og de karismatiske træk, der skal til for at være den anfører, man bør have. Men jeg tror, at det største kritikpunkt er, at han burde være i stand til at gøre meget mere bagfra med hensyn til at få tingene til at ske."

"Det er klart, at han næsten ikke giver bolden væk, men han giver den bare videre til en anden i stedet for at lede efter en lomme eller slå til med en svær pasning. Det er alt for nemt for ham, han tager hellere den sikre løsning, og det skaber ikke noget. Nogle gange, især når modstanderen er i god form, er du nødt til at foretage et skift for at finde en måde at trænge igennem på, og mange gange kommer det fra midterforsvaret, der træder op på midtbanen. Alle forventer lidt mere af den hollandske anfører."