Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere Premier League-dommer giver ret i hollandsk brok: Standarden er faldet

Tidligere dommer Mark Halsey giver et rødt kort i en velgørenhedskamp
Tidligere dommer Mark Halsey giver et rødt kort i en velgørenhedskampProfimedia
Efter den målløse og uafgjorte kamp mod Frankrig følte Holland, at de var blevet snydt for et helt korrekt mål, og den tidligere Premier League-dommer Mark Halsey mener også, at hollænderne har grund til at føle sig forurettede.

"Stod Denzel Dumfries i vejen for målmandens udsyn? Nej, det gjorde han ikke, så han er ikke involveret i aktivt spil i den situation. Forstyrrede eller påvirkede han målmandens mulighed for at lave en redning eller udfordre bolden? Igen må man sige nej, for målmanden ville aldrig have været i stand til at foretage den bevægelse," siger Halsey i en eksklusiv samtale med Tribalfootball.

"Den VAR-kendelse tog næsten tre minutter, og for mig at se burde de have givet Anthony Taylor en chance for at se på skærmen. Hans assistent har ikke været i stand til at se, hvor langt Dumfries var fra målmanden. Jeg synes, det er et korrekt mål," fortsætter Halsey, inden han henleder opmærksomheden på den kontroversielle situation, som forhindrede Belgien i at udligne i deres 1-0 nederlag mod Slovakiet.

"VAR skulle aldrig have været brugt i den situation, for det var ikke en bevidst hånd på bolden. Hvis Lois Openda løber videre og scorer det mål, så ja, så skal det med rette underkendes, for sådan er loven. Selv hvis du har hånd på bolden ved et uheld, og du sender bolden i mål, skal målet underkendes. Men han kæmper med en forsvarsspiller, han får et lille skub, han er i gang med at løbe, så hans arme er i en naturlig position i den fase af spillet. Derfor er det ikke en bevidst hånd på bolden. "

"Forsvareren har stadig meget, han skal gøre. Openda skal nå frem til sidelinjen, lægge bolden på tværs, og Lukaku skal score. Så det er et korrekt mål, fordi hånden på bolden fra Openda er utilsigtet," siger Halsey, der mener, at spillet har et "massivt problem" med håndboldloven generelt.

"Vi ser situationer med hånd på bolden, der bliver dømt, selvom armene er i en naturlig position i visse faser af spillet, og det, vi skal huske, er at hånd på bolden skal være en bevidst handling. Det skal være en bevidst bevægelse af armene."

"Dine arme skal være i en unaturlig position, der gør din krop større. Og vi ser hands dømt i Premier League, som aldrig skulle have været dømt."

Standarden er faldet betydeligt

Situationer med hånd på bolden er kun et af mange problemer for spillere og managere i Premier League, som aldrig bliver trætte af at fortælle os, hvor dårligt dommerniveauet har været, men hvad synes den tidligere FIFA-dommer om det nuværende niveau?

"Jeg synes, vi har nogle rigtig gode dommere i Premier League som Anthony Taylor og Michael Oliver. De har også gjort det godt ved EM. Jeg sammenligner altid dommernes præstationer med målmændenes. Du kan være fantastisk, og så laver du den ene fejl, som alle taler om."

"Jeg synes dog, at standarden er faldet betydeligt. Jeg bebrejder ikke nødvendigvis dommerne. Jeg bebrejder uddannelsen, lederskabet og trænerstaben. Og selvfølgelig de dommere, vi har i engelsk fodbold."

"Da Howard Webb overtog ansvaret, havde han et kæmpe, kæmpe job at gøre, og det har han stadig. Når en ny manager kommer til en fodboldklub, bringer han en helt ny trænerstab ind. For mig burde det ikke være anderledes med Howard Webb. Det har han ikke gjort. Han har arvet alle de folk, som Mike Riley havde under sin ledelse."

"Dommerstandarden faldt støt gennem årene med Mike Riley i spidsen. Nu har Howard Webb ansvaret. Han er nødt til at sætte sig ned og se på, hvad han har, se på sin stab i baglokalet. Og jeg tror, han er nødt til at foretage ændringer."