Tidligere United-manager Rangnick melder Østrig er klar til at overraske ved EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere United-manager Rangnick melder Østrig er klar til at overraske ved EM

Rangnick har set en opadgående formkurve for nylig for Østrig
Rangnick har set en opadgående formkurve for nylig for ØstrigAFP
Østrigs landstræner Ralf Rangnick tror på, at hans hold kan overraske ved EM 2024 på trods af fraværet af deres bedste spiller David Alaba og en svær åbningskamp mod Frankrig.

Lidt over en måned efter at have afvist trænerjobbet i Bayern München vil Rangnick gerne bevise, at han gjorde det rigtige ved at forblive Østrigs landstræner.

Den 65-årige, som havde et kort ophold i Manchester United i sæsonen 2021-2022, har været blandt de vigtigste trænere i tysk fodbold siden årtusindskiftet, hvor han omdefinerede spillestilen og påvirkede en generation af trænere, herunder Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann.

Der bliver brug for Rangnicks erfaring og klogskab, da Østrig er blevet ramt af skader hos vigtige spillere forud for turneringen.

Real Madrids David Alaba, Østrigs anfører og bedste spiller, samt angriberen Sasa Kalajdzic og midtbanespilleren Xaver Schlager er alle fraværende til slutrunden.

Østrigs seneste form
Østrigs seneste formFlashscore

Alaba har dog lovet at rejse med det østrigske hold som "ikke-spillende anfører".

Borussia Dortmunds midtbanespiller Marcel Sabitzer, der lige har spillet i Champions League-finalen, hvor han blev udnævnt til turneringens hold, bliver endnu vigtigere, hvis Østrig når knockoutfasen for blot anden gang i landets historie.

Rangnick er 'Godfather'

Østrigs håb fik dog et boost i maj, da Rangnick modstod Bayerns tilnærmelser og lovede sin fremtid til alpenationen.

Uden for Tyskland er Rangnick måske bedst kendt for sit mislykkede vikariat i United.

Men hans præcise vurdering af det kriseramte Manchester United, som havde brug for en "åben hjerteoperation", har sammen med hans imponerende nuværende periode som træner for Østrig gjort, at Rangnick stadig er højt respekteret - især i betragtning af de igangværende problemer på Old Trafford.

Rangnick er arkitekten bag Red Bull-systemet og har revolutioneret tysk fodbold.

Med tilnavnet "gudfaderen til gegenpressing" - en aggressiv fodbold-ideologi, virkede Rangnick som et usædvanligt valg som international træner.

Om det er som træner eller sportsdirektør har Rangnick været kendt for sin praktiske tilgang til alle aspekter af klubbens drift, fra organisering af akademisystemer til maden i kantinen.

Østrigs kommende kampe
Østrigs kommende kampeFlashscore

I modsætning hertil har internationale trænere meget lidt tid sammen med deres spillere - en særlig udfordring for Rangnick, som praktiserer en spillestil, hvor der særligt i presspillet er brug for en god indbyrdes forståelse.

Rangnick blev udnævnt som landstræner i juni 2022 og fik vendt udviklingen i Østrig efter en hård start med fire nederlag og kun én sejr i de første seks kampe.

Østrig har kun tabt én af deres seneste 15 kampe og vundet 12. Rangnicks hold kvalificerede sig som nummer to, kun ét point efter Belgien i deres gruppe.

Østrig åbner EM-slutrunden mod Frankrig den 17. juni.

Selvom det østrigske landshold er ramt af skader, så er der også flere spændende spillere med. En af dem er Patrick Pentz, der i den netop overståede Superliga-sæson viste glimrende takter for sølvmedaljevinderne fra Brøndby IF.