Toni Kroos efter harsk tysk kritik: TIl sidst forstår de det allesammen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Toni Kroos efter harsk tysk kritik: TIl sidst forstår de det allesammen

Kroos taler med medierne
Kroos taler med medierneAFP
Værtsnationen Tyskland møder Spanien i fredagens EM-kvartfinale i Stuttgart på en bølge af tro, som ikke er set i den stolte fodboldnation i næsten et årti.

Efter en række dårlige præstationer ved store turneringer, er den mest dekorerede nation i europæisk fodboldhistorie igen sikker på at nå langt.

Den tyske veteran og VM-vinder fra 2014, Toni Kroos, sagde onsdag, at "målet er at vinde turneringen".

"Vi vil gå meget længere, og i omklædningsrummet er vi meget overbeviste om, at vi vil opnå det."

Den dristige holdning er langt fra den, vi så for ni måneder siden, da Hansi Flick blev den første træner, der blev fyret i Tysklands historie efter en 4-1 ydmygelse mod Japan i Wolfsburg.

Hans afløser Julian Nagelsmann vandt kun én af sine første fire kampe, men i marts lagde han grunden til en vellykket EM-slutrunde.

Nagelsmann foretog 11 ændringer i truppen, og hentede spillere fra de senere Bundesliga-mestre Bayer Leverkusen og den overraskende nummer to Stuttgart, mens han fyrede flere store navne.

Spanien mod Tyskland
Spanien mod TysklandFlashscore

Men Nagelsmanns mest afgørende skridt var at bringe Kroos tilbage, som ellers havde trukket sig tilbage fra landsholdsfodbold i 2021.

Midtbanespilleren har udmærket sig i det, der bliver hans sidste turnering, inden han trækker sig helt tilbage fra fodbolden.

"Vandt kampe, vi ellers ville have tabt

Opgøret mellem turneringens to mest imponerende hold - og de eneste hold, der har vundet tre EM-titler - bliver afgjort et af de største opgør i turneringen.

Med andre favoritter fra før turneringen som Frankrig, England og Portugal, der er gået i stå, vil den, der vinder på fredag, være favorit til at gå hele vejen til den tyske hovedstad.

Med fire sejre ud af fire mulige er Spanien det eneste hold, der har vundet alle sine kampe ved EM 2024, og de har scoret ni mål og kun lukket et ind.

Tyskland har vundet tre og spillet en uafgjort, men har mødt udfordringer undervejs.

Den seksdobbelte Champions League-vinder Kroos er en spiller med en uovertruffen rekordliste, og han mener, at viljen til at vinde kun kommer gennem erfaring.

Kroos spiller stadig masser af fodbold
Kroos spiller stadig masser af fodboldFlashscore

"Du kan have en vindermentalitet eller en tro på egne evner, men det er svært at formidle den i samtaler.

"Du er nødt til at gå igennem oplevelser, og det er sådan, din tro vokser mere og mere."

Kroos pegede på de vanskelige situationer, som har skærpet Tysklands ihærdighed.

"Mod Ungarn havde vi svære øjeblikke, mod Schweiz var vi bagud. Mod Danmark gik tingene ikke så glat. Sådan noget hjælper dig med at komme igennem svære faser, bevare roen og tro på dig selv,", lyder det fra Kroos.

"Nu har vi en anden tro. Vi vinder nu kampe eller taber i det mindste ikke kampe, som vi ville have tabt tidligere."

Til sidst forstår de det alle sammen

Kroos skal duellere mod Spanien, som er det land, han har boet i de sidste ti år.

Han sagde, at hans kendskab til de spanske spillere fra sin tid i Real ikke var nogen klar fordel.

"De er allesammen ret velkendte. Jeg tror ikke, vi forventer nogen store overraskelser."

Den 34-årige følte sig undervurderet i Tyskland, hvilket motiverede hans beslutning om at forlade Bayern München, til fordel for den spanske hovedstad i 2014.

Bayerns magtfaktor Uli Hoeness var særligt kritisk over for Kroos og kaldte ham "sideways pass Toni" og sagde i 2021, at "Toni Kroos ikke længere har nogen plads i moderne fodbold".

Hoeness, manden, der byggede Bayern op til et globalt kraftcenter, forstår tydeligvis fodbold, hvilket gjorde kritikken endnu mere bizar.

Da han onsdag blev spurgt, om spanierne var hurtigere til at se hans værdi end tyskerne, sagde midtbanespilleren køligt:

"Jeg vil sige det sådan, at nogle af dem forstår det hurtigt, og nogle andre har brug for lidt mere tid. Men til sidst forstår de det alle sammen"