Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tre kampe i kampen i Frankrig og Spaniens EM-semifinale

Kante kan være Frankrigs midtbanenøgle mod Spanien
Kante kan være Frankrigs midtbanenøgle mod SpanienAFP
Med fem EM-titler mellem sig står Spanien og Frankrig over for hinanden i tirsdagens semifinale i München i håb om at udvide deres respektive bud på endnu en triumf.

Spanien kan vinde en fjerde EM-titel, hvilket vil være rekord mens Frankrig vil slutte sig til spanierne og Tyskland med tre titler, hvis de går hele vejen.

Mens man lå i skyggen af tyskerne og italienerne i store dele af det 20. århundrede er Frankrig og Spanien blevet de to mest succesfulde nationer ved store turneringer i de seneste årtier.

Siden Frankrig vandt VM i 1998, har kun fire ud af 13 VM- eller EM-finaler været uden deltagelse af nogen af de to hold.

Spanien har vundet to EM-titler og et VM i samme periode, mens Frankrig er blevet verdensmester to gange og har vundet EM i 2000.

Spanien og Frankrigs seneste møder
Spanien og Frankrigs seneste møderFlashscore

Her ser Flashscore på de vigtigste opgør i kampen, som vil afgøre, hvem der når frem til finalen i Berlin den 14. juli:

Frankrigs fraværende angreb mod Spaniens udtømte forsvar

Frankrig, der var topscorer med 16 mål ved VM i 2022, er nået til semifinalen ved EM 2024 uden selv at have scoret fra åbent spil.

Superstjernen Kylian Mbappe har kun fundet vej til netmaskerne én gang, nemlig fra straffesparkspletten, hvor han har kæmpet med en maske efter at have brækket næsen i åbningskampen mod Østrig.

Frankrigs to andre mål har været selvmål.

Frankrigs landstræner Didier Deschamps forsvarede Mbappe i søndags og sagde til TF1, at angriberen "allerede havde skrevet historie ... og han vil skrive endnu mere historie".

"Kylian er her, selv om han ikke er på 100 procent."

Ved EM i 2016 scorede Antoine Griezmann seks mål - dobbelt så mange som den næstbedste spiller - og lavede to assists, men han har sjældent truet modstandernes forsvar i Tyskland.

Mbappes seneste målrekord
Mbappes seneste målrekordFlashscore

Hvis Frankrig skal bryde igennem, kan tirsdagens kamp dog være den perfekte mulighed mod et svækket spansk forsvar.

Den spanske forsvarsspiller Dani Carvajal og midterforsvareren Robin le Normand går glip af semifinalen på grund af karantæner.

Bortset fra den sidste gruppekamp mod Albanien har duoen startet alle kampe i turneringen, og Spanien har kun indkasseret ét nederlag med dem begge på banen.

Jesus Navas, 38, vil sandsynligvis erstatte Carvajal og kan forvente masser af opmærksomhed fra den lynhurtige Mbappe.

Pragmatisk versus positiv: Deschamps og de la Fuente

Tirsdagens trænerduel tegner ikke kun til at blive et sammenstød mellem filosofier, men også en markant kontrast i spillestil.

Frankrigs Didier Deschamps, som er en af kun tre mænd, der har vundet VM som både spiller og træner, har ført Les Bleus til finalen i tre af de seneste fire store turneringer.

Deschamps er velsignet med mere offensiv dybde end måske noget andet hold i turneringen, men han lader ikke sine offensive spillere løbe frit, men foretrækker i stedet defensiv stabilitet gennem en streng overholdelse af struktur og form.

Landstræneren indrømmede det i Frankrigs kvalifikationsturnering og sagde: "Jeg er pragmatisk og realistisk, og det er spillerne også klar over."

På trods af at Frankrig kun har scoret tre mål, har de ikke været bagud på noget tidspunkt ved EM 2024.

Luis de la Fuente slipper derimod sit hold løs og siger ofte, at han opmuntrer holdet til at spille fodbold, selv om de begår fejl.

"Vi kan skade vores modstandere på mange forskellige måder," sagde han efter åbningssejren på 3-0 over Kroatien.

Otte forskellige spillere har scoret for Spanien.

Kante mod Rodri på midtbanen

Spaniens midtbanespiller Rodri kan kaldes sit holds måske vigtigste, men mest upåagtede spiller - en titel, som N'Golo Kante bar i mange år for Frankrig.

Manchester City-stjernen sørger for kontrol og ro på midten af banen, så de unge fløjspillere Yamine Lamal og Nico Williams kan komme frem.

Rodri har også udviklet en vane med at bidrage med afgørende mål, bl.a. lige før pausen, da Spanien var bagud 1-0 mod Georgien i ottendedelsfinalen.

Kantes energi og engagement har været en vigtig del af Frankrigs fremragende årti, hvor han er dukket op over hele banen for at lukke angreb ned, ofte før de er begyndt.

Den 33-åriges man-of-the-match-titler i Frankrigs to første kampe viste, at han igen hører hjemme på den internationale scene efter to års fravær.

Følg Frankrigs og Spaniens semifinale her med Flashscore.