Tysk landsholdsekspert: Nederlag til Danmark vil sende chokbølger gennem Tyskland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk landsholdsekspert: Nederlag til Danmark vil sende chokbølger gennem Tyskland

Joshua Kimmich og Christian Eriksen i aktion i en venskabskamp i Brøndby
Joshua Kimmich og Christian Eriksen i aktion i en venskabskamp i BrøndbyProfimedia
Et potentielt nederlag til Danmark i aften i ottendedelsfinalen ved EM vil sende chokbølger gennem Tyskland. Det siger den tyske journalist og landsholdsekspert, Henrik Jacobs fra Hamburger Abendblatt i et interview med Flashscore.

Kampen mod Tyskland ved EM 2024 er det 33. opgør mellem et tysk/vesttysk og et dansk herrelandshold i historien. Statistikken er desværre ikke til at klappe med den rød-hvide klaphat over. Ni danske sejre, seks uafgjorte og 17 nederlag er det blevet til gennem historien.

Seneste møde var i en testkamp forud for EM 2020 (2021) på neutral bane i Østrig. Her blev det 1-1 med Yussuf Poulsen som dansk målscorer.

I 2017 mødte vi tyskerne på Brøndby Stadion i en 25-års jubilæumskamp for EM-sejren i 1992. Den kamp endte ligeledes 1-1. Denne gang med Christian Eriksen som dansk målscorer.

Så rent historisk er der ikke meget der peger på den en dansk overraskelse på værtsnationen på Westfalenstadion, og skulle det ende med dansk sejr vil det også være en sensation, som vil sende chokbølger gennem den tyske selvforståelse og deres overlegenhed i forhold til "Die Dumme Dänen", og være en alvorlig rids i lakken i forhold til den enorme optimisme, som Julian Nagelsmann på rekordtid har fået bygget op omkring landsholdet.

"Der er ingen tvivl om at der vil være en kæmpe katastrofe for Tyskland, hvis Danmark vinder. At tabe til ”lillebror” på hjemmebane vil få chokbølger til at gå igennem Fodbold-Tyskland. I øjeblikket har Julian Nagelsmann skabt enormt meget håb omkring det tyske landshold, og skulle det gå galt mod Danmark vil det ikke kun være en enorm skuffelse for befolkningen, men også være et gigantisk setback for det projekt, som Nagelsmann har indledt", siger Henrik Jacobs.

Jacobs fortæller, at der har været blandede følelser i Tyskland efter det blev klart at man skulle møde Danmark i ottendedelsfinalen. Tyskerne startede turneringen på forbilledlig vis, hvor man knuste skotterne og ungarerne, men 1-1 resultatet mod Schweiz, hvor man endda var meget tæt på at tabe, har skabt en del bekymring i Tyskland for om man ikke lod sig føre blindt med af den jubel-optimisme, som de første resultater skabte grobund for. 

"Der er blandede følelser omkring at møde Danmark. England har måske et større navn, men efter man har set England i turneringen, som ikke har været så imponerende, er der masser af journalister, som hævder, at det ville have været bedre at få England. Deres stil ville også have passet os bedre. De spiller langt mere offensivt end Danmark. Danmark har mere end stil som Schweiz, hvor man har en enorm god organisation og er meget svære at bryde ned, og det kan blive et stort problem for Tyskland."

Nagelsmann har efter sin ansættelse skabt en meget offensiv stil efter de meget skuffende nederlag til Østrig og Tyrkiet sidste år, hvor han allerede efter de kampe udtalte, at han havde brug for flere ”arbejdsmænd” på midtbanen. Ind til da havde han spillet med Julian Brandt og Ilkay Gündogan på midtbanen, og nu spiller han bl.a med Robert Andrych. Samtidig har han fået Toni Kroos tilbage og det har givet langt mere struktur på holdet, beretter Jacobs, der understreger, at man gennem den meget angrebslystne stil risikerer at "løbe ind i kniven" mod Danmark. 

"Gennem det sidste år har Tyskland været meget sårbare på kontra-angreb. Både under Hansi Flick og Nagelsmann har man efterstræbt en meget angrebsivrig stil, som efterlader mange huller til modstanderne, hvis man mister bolden i opspillet. Det var schweizerne utroligt gode til at udnytte. Og i øjeblikket er der stor tvivl om to af de sædvanlige forsvarere, og det kan selvfølgelig potentielt skabe uro i de bagerste rækker, som Danmark kan udnytte. Samtidig kan Danmark spille totalt uden pres fordi der er jo ingen, der forventer det store af dem i denne kamp", siger Jacobs. 

I modsætning til Danmark har tyskerne ikke et fast stadion, hvor de spiller deres landskampe, men det et godt tegn for tyskerne at aftenens kamp skal spilles på Westfaenstadion, Tysklands største stadion, som normalt har en kapacitet på 81,365 tilskuere, men som i forbindelse med internationale turneringer skærer kapaciteten ned til 65,829 tilskuere. "Die Mannschaft" har gennem årene skabt en fantastisk symbiose med tilhængere i Dortmund, og det vil komme dem til gode i aften, hvor også kun lidt over 7.000 danske fans bliver lukket gennem tælleapparterne. 

Jamal Musiala heat map
Jamal Musiala heat mapOpta by Stats Perform

"Den tyske følelse er, at på Westfalenstadion, hvor landsholdet føler sig enormt godt tilpas, og næsten altid vinder, er det svært at se et andet resultat end en tysk sejr. Det var her at man efter at man havde tabte 4-1 til Japan og fyret træner Hansi Flick fik troen tilbage med en 2-1 sejr over Frankrig. Der har selvfølgelig også været skuffelser her, som nederlaget til Italien i VM-slutrunden i 2006, men generelt er Westfalenstadion en bastion for det tyske landshold", siger Henrik Jacobs. 

Diskussion omkring den danske EM-triumf i finalen i 1992 har naturligvis været et stort punkt på dagordenen på hos de danske og tyske medier op til kampen, men i følge Jacobs spiller den kamp i kke så stor en rolle hos de nuværende landsholdsspiller, hvor en række af dem rent faktisk slet ikke husker 1992. 

"Nederlaget i 1992 er selvfølgelig et meget stort åbent sår i den tyske sportshistorie. Jeg snakkede med Rudi Völler om det tidligere, hvor han også nævnte det om en hans karriere’s største skuffelser, også selv om var skadet til finalen. Men nogle af de yngre spillere, som f.eks Emre Can, kan ikke engang huske 1992, og det er også gældende for flere af spillerne på det tyske landshold. Så hele historien med, at de skal ud og hævne finale-nederlaget fra 1992 er sikkert mest en historie, der lever i medierne og bestemt ikke på landsholdet", slutter Henrik Jacobs.

Danmarks kamp mod Tyskland starter kl. 21.00