Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk profil har alternativ løsning klar mod ond spansk ånd: Vil sende sportschef i aktion

Rudi Völler spillede som aktiv 90 landskampe for Vesttyskland og Tyskland, og Joshua Kimmich står før fredagens kamp noteret for præcis samme antal.
Rudi Völler spillede som aktiv 90 landskampe for Vesttyskland og Tyskland, og Joshua Kimmich står før fredagens kamp noteret for præcis samme antal.Federico Gambarini/DPA Picture-Alliance via AFP
Spørger man den tyske superstjerne Joshua Kimmich, kan de tyske landsholdstropper måske få brug for sportschef Rudi Völler i fredagens opgør mod Spanien. Seneste Tyskland formåede at slå Spanien i en slutrundekamp var det nemlig med lige netop Völler i en nøglerolle.

Tyskland er en stolt og kæmpestor fodboldnation. Det vidner fire verdensmesterskaber og tre europamesterskaber i dén grad om, også selvom den seneste af disse EM-titler ligger helt tilbage i 1996.

En anden tilsvarende stor og stolt fodboldnation venter fredag aften, når Julian Nagelsmanns tyske tropper på hjemmebane ved årets EM-slutrunde møder Luis de la Fuentes velspillende spaniere, der har tryllet sig gennem turneringen hidtil.

Og netop Spanien må siges at være lidt af en ond ånd for de ellers så fodboldgale tyskere. For siden årtusindeskiftet er det kun lykkedes for tyskerne to gange at skovlen under Spanien, begge gange i venskabskampe, og de to sejre er hentet i hele ni forsøg.

Således har Tyskland ikke formået at slå Spanien siden november 2014, hvor det blev til en snæver 1-0-sejr i en venskabskamp, og forinden skal man altså helt tilbage til august 2000, hvor det blev til en anderledes overbevisende 4-1-sejr.

Men i de seneste fire slutrundekampe er det altså blevet til to spanske sejre og to uafgjorte, og dermed ligger den seneste tyske sejr af betydning mod Spanien altså helt tilbage i 1988, da Vesttyskland anført af cheftræner Franz Beckenbauer – også dengang på hjemmebane på Olympiastadion i München – vandt 2-0 over Miguel Muñoz’ tropper.

Spanien pulveriserede i november 2020 Tyskland i en Nations League-kamp med hele 6-0.
Spanien pulveriserede i november 2020 Tyskland i en Nations League-kamp med hele 6-0.Flashscore

Netop derfor har den tyske profil og en af holdets ledere, Bayern Münchens Joshua Kimmich, et forslag på en mulig løsning for at få bugt med de onde spanske ånder, for begge mål i 1988 blev sat ind af Rudi Völler, der i dag er sportschef i det tyske fodboldforbund.

”Måske kan vi skifte Rudi ind, jeg prøver at spørge ham,” joker Joshua Kimmich således forud for opgøret ifølge det tyske medie Kicker.

Alternativt kan tyskerne måske også bare sætte deres lid til stjernen Toni Kroos, for i den føromtalte seneste sejr, 1-0 i en venskabskamp på Balaídos i spanske Vigo, var det netop Kroos, der med et langskudsmål sikrede sejren.

Kroos er endda ikke eneste spiller fra denne smalle sejr, for også Antonio Rüdiger var med fra start dengang, mens Thomas Müller ligeledes startede, om end sidstnævnte næppe får lov at starte inde i fredagens højspændte affære.

Senest de to mandskaber mødtes ved EM, var det i finalen af EM-slutrunden i 2008. Dengang blev det til en spansk 1-0-sejr i Wien, det vindende mål sparket ind af Fernando Torres efter omtrent en halv times spil.

Kvartfinaleopgøret mellem Spanien og Tyskland sparkes i gang fredag aften klokken 18 og spilles på MHPArena i Stuttgart. Trods den tyske hjemmebanefordel er spanierne knebne favoritter hos bookmakerne.